НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Предлагането намалява през 2023 г. – активът се превръща в дефлационен

март 19, 2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Предлагането намалява през 2023 г. – активът се превръща в дефлационен

Според публикация на платформата за пазарно разузнаване IntoTheBlock от 18 март в света на криптовалутите се наблюдава значително развитие, тъй като през 2023 г. предлагането на Етериум е намалено с 66,000 ETH.

Тази промяна е в резултат на събитието, наречено “Сливането”, което се случи през септември 2022 г. Тогава Етериум премина към консенсусен Proof-of-Stake (PoS) механизъм.

Новият механизъм изгаря част от таксите за транзакциите на ETH, което води до дефлация на Етериум.

За тези, които не са запознати с този термин, дефлационната валута се отнася до вид валута, чието предлагане намалява с течение на времето, за разлика от инфлационните валути, при които предлагането на валута се увеличава с течение на времето.

Тази особеност прави дефлационните валути особено привлекателни за крипто ентусиастите, които търсят оскъдни дигитални активи, тъй като според тях оскъдността може да повиши стойността на актива.

Освен това актуализация “Shanghai-Capella”, известна още като “Shapella”, е планирана да влезе в действие на 12 април 2023 г.

Най-значимото подобрение в този ъпгрейд е Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4895, което ще позволи тегления на заложените (стейкнатите) токени в основната мрежа от валидаторите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарът процъфтява въпреки банковата криза: Биткойн е начело


Това е изключително важна функция, която беше пропусната по време на преминаването на Етериум към PoS консенсус през септември миналата година, след Сливането.

Към момента на писане на статията ETH се търгува на цена около $1,817, като през последните седем дни е регистриран солиден ръст от 26%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене

Шиба Ину (SHIB): Дали спадът в цената е признак за намаляващ интерес към токена?

Меме криптовалутата Шиба Ину(SHIB), известна с темата си, вдъхновена от кучетата, среща трудности при преодоляването на неотдавнашния спад.

март 24, 2023 20:00 2 мин. четене