НАЧАЛО Алткойни

Етериум не оправдава очакванията на инвеститорите – JP Morgan

септември 23, 2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум не оправдава очакванията на инвеститорите – JP Morgan

След очакваният с нетърпение ъпгрейд, наречен "Shanghai", Етериум не постигна очакваните нива на мрежова активност, като не оправда очакванията, според наблюденията на JPMorgan.

Преминаването от PoW към PoS, наричано “Merge“, беше готово да доведе до значителна трансформация в работата на Етериум, най-вече чрез драстично намаляване на потреблението на енергия. Това начинание се оказа успешно, като потреблението на енергия спадна с над 99%. Въпреки това похвално постижение обаче прогнозираният скок в активността на мрежата не се осъществи.

В неотдавнашно съобщение анализаторите на JPMorgan, ръководени от Николаос Панигирцоглу, изразиха своите резерви. Те подчертаха, че макар потреблението на енергия на Етериум да е отбелязало рязък спад, наличното предлагане на Етериум се е свило.

Жизненоважните показатели за Етериум, обхващащи показатели като дневни транзакции, дневни активни адреси и обща заключена стойност (TVL) в протоколите за децентрализирано финансиране (DeFi), регистрираха спад.

Тези показатели служат като ключови измерители на жизнеността и приемането на мрежата и тяхната низходяща траектория поражда основателни опасения.

Анализаторите на JPMorgan обясниха слабото представяне на Етериум с обединяването на “мечи сили“, които са повлияли на криптовалутния пейзаж през предходната година.

Те обхващат сривовете на платформи като FTX и Terra, несигурността около регулаторните мерки и репресиите в САЩ, намаляващия интерес към криптовалутите сред институционалните инвеститори и намаляването на финансирането с рисков капитал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ криптовалутите за следващият алткойн сезон според ChatGPT

Според мнозина предстои рязък скок на пазара на криптовалути, тъй като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни други криптовалути отбелязват нови ценови върхове наред с повишените долни нива.

декември 4, 2023 7:00 2 мин. четене

3 евтини криптовалути, на които да обърнете внимание следващата седмица

С наближаването на края на годината някои криптовалути навлизат във фаза на консолидация, докато други представят обещаващи инвестиционни перспективи.

декември 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.