НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Над 44% от инвеститорите са на загуба – какво следва?

септември 6, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Над 44% от инвеститорите са на загуба – какво следва?

Блокчейн данните разкриват, че значителна част от инвеститорите в Етериум, 44.2%, понастоящем държат активите си на загуба, което потенциално показва наближаването на повратна точка за пазара.

Последните данни от IntoTheBlock показват забележително увеличение на процента на инвеститорите в ETH, които търпят загуби от юли насам. Тези данни зависят от метриката “Historical In/Out of the Money”, която оценява рентабилността на инвеститорите въз основа на цените на покупките им в сравнение с текущите пазарни стойности.

Ако покупната цена на инвеститора надхвърля текущата пазарна цена, той е на загуба, докато достигането на печалба се определя от паритета или по-ниските покупни цени в сравнение с текущата пазарна стойност. Графиката по-долу изобразява историческата тенденция за метриката “In/Out of the Money” на Етериум.

IntoTheBlock представя предимно данни относно инвеститорите в Етериум, които са изправени пред загуби. От това може да се заключи колективният процент на инвеститорите, които са на границата на рентабилността, и на печелившите инвеститори, който възлиза на 100%.

В началото на юли около 27% от притежателите на Етериум търпяха загуби. Оттогава насам този показател се е повишил значително, главно поради намаляването на пазарната стойност на Етериум. Сега това число възлиза на 44.2%, което означава, че почти половината от потребителската база на Етериум е на загуба.

Обикновено, когато повече инвеститори са на печалба, продажбите стават по-чести, което потенциално може да доведе до пазарни корекции. Обратно, значителен брой инвеститори, които са на загуба, може да допринесе за формирането на пазарно дъно, тъй като е по-малко вероятно те да продават.

За сравнение, по време на предишния мечи пазар този показател достигна високо ниво от 50%, което не е далеч от сегашната стойност, което предполага, че Етериум може да е близо до потенциално дъно.

Ако по време на този спад се достигне подобен процент на загуби, Етериум може да претърпи по-нататъшно низходящо движение, което да доведе до загуба за повече инвеститори.

Що се отнася до цената на ETH, напоследък тя запазва относителна стабилност, като към момента на писане на статията се търгува на приблизително $1,600.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ще издаде ли Coinbase криптовалута на собствената си мрежа Base?

Главният юридически директор на Coinbase Пол Гревал спомена, че борсата за криптовалути обмисля възможността за въвеждане на токен за Base, нейната верига от втори слой на Етериум.

септември 26, 2023 16:00 1 мин. четене

Инвеститор превърна едва $18 в невероятните $1.5 милиона

На 27 октомври 2020 г. ранен инвеститор придоби над 200 милиарда Шиба Ину (SHIB) токена. По време на тази инвестиция активът се оценяваше на приблизително $0.000000000084245, като в цената му за търговия имаше десет нули.

септември 26, 2023 15:00 1 мин. четене

Какво е бичият пазар за криптовалутите, задава ли се такъв и кои токени да следите

Проучване на крипто бичи пазарите и най-добрите инвестиционни монети, които да гледате сега, преди да започне следващият: SPCT, eCash (XEC) и THORChain (RUNE).

септември 26, 2023 14:22 5 мин. четене

Криптовалути за диверсифициране на портфейл през Q4: Kangamoon (KANG), Shiba Inu (SHIB), XRP

Открийте най-добрите криптовалути за диверсифициране на портфейла ви преди четвъртото тримесечие на 2023 г. – Shiba Inu, XRP и Kangamoon.

септември 26, 2023 13:46 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.