НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) влезна в Световните рекорди на Гинес

октомври 20, 2022 7:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) влезна в Световните рекорди на Гинес

Световните рекорди на Гинес (СРГ) признаха Биткойн (BTC) за първата децентрализирана криптовалута.

Франчайзът, който документира рекордни факти и постижения от 1955 г. насам, проследява произхода на Биткойн (BTC) до т.нар. ‘киберпънкове’ – онлайн общност, създадена през 1992 г., чиито членове за първи път обсъждат концепцията за дигитална валута, базирана на криптографията.

СРГ също така назова Сатоши Накамото, за когото се смята, че е свързан с общността на киберпънковете, като псевдонимния създател на най-старата криптовалута.

Накамото за първи път описва Биткойн в бяла книга, публикувана онлайн на 18 август 2008 г.

Работещата реализация на концепцията е завършена към 3 януари 2009 г., когато Накамото добива първия блок в блокчейна, а клиентът с отворен код е пуснат публично на 9 януари 2009 г.

Световно признатият орган за рекорди казва, че Биткойн е разработен, за да се справи с предизвикателството за регулиране на дигитална валута без необходимост от централизирана организация или доверена трета страна, която да наблюдава транзакциите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: $14,000 е дъното, твърди трейдър


Включването на Биткойн в Световните рекорди на Гинес става малко повече от месец, след като речникът Merriam-Webster добави думите “алткойн” и “метавселена” в справочните си страници.

Най-старият издател на речници в САЩ добави термина “биткойн” в списъка си през 2016 г., а думите “криптовалута”, “първично предлагане на монети” и “блокчейн” – през 2018 г.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за $19,190 – което е с над 19,180,000% повече от 2011 г., когато е бил под 1 цент.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн: Топ китовете продължават да трупат BTC

Платформата за крипто анализи Glassnode съобщи, че най-големите притежатели на Биткойн (BTC), които не държат активите си на борси, активно са трупали криптовалутата през последния месец и половина. 

юни 7, 2023 13:59 2 мин. четене

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.