НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) влезна в Световните рекорди на Гинес

октомври 20, 2022 7:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) влезна в Световните рекорди на Гинес

Световните рекорди на Гинес (СРГ) признаха Биткойн (BTC) за първата децентрализирана криптовалута.

Франчайзът, който документира рекордни факти и постижения от 1955 г. насам, проследява произхода на Биткойн (BTC) до т.нар. ‘киберпънкове’ – онлайн общност, създадена през 1992 г., чиито членове за първи път обсъждат концепцията за дигитална валута, базирана на криптографията.

СРГ също така назова Сатоши Накамото, за когото се смята, че е свързан с общността на киберпънковете, като псевдонимния създател на най-старата криптовалута.

Накамото за първи път описва Биткойн в бяла книга, публикувана онлайн на 18 август 2008 г.

Работещата реализация на концепцията е завършена към 3 януари 2009 г., когато Накамото добива първия блок в блокчейна, а клиентът с отворен код е пуснат публично на 9 януари 2009 г.

Световно признатият орган за рекорди казва, че Биткойн е разработен, за да се справи с предизвикателството за регулиране на дигитална валута без необходимост от централизирана организация или доверена трета страна, която да наблюдава транзакциите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: $14,000 е дъното, твърди трейдър


Включването на Биткойн в Световните рекорди на Гинес става малко повече от месец, след като речникът Merriam-Webster добави думите „алткойн“ и „метавселена“ в справочните си страници.

Най-старият издател на речници в САЩ добави термина „биткойн“ в списъка си през 2016 г., а думите „криптовалута“, „първично предлагане на монети“ и „блокчейн“ – през 2018 г.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за $19,190 – което е с над 19,180,000% повече от 2011 г., когато е бил под 1 цент.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене