Home

Биткойн (BTC) влезна в Световните рекорди на Гинес

20.10.2022 7:59 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) влезна в Световните рекорди на Гинес

Световните рекорди на Гинес (СРГ) признаха Биткойн (BTC) за първата децентрализирана криптовалута.

Франчайзът, който документира рекордни факти и постижения от 1955 г. насам, проследява произхода на Биткойн (BTC) до т.нар. ‘киберпънкове’ – онлайн общност, създадена през 1992 г., чиито членове за първи път обсъждат концепцията за дигитална валута, базирана на криптографията.

СРГ също така назова Сатоши Накамото, за когото се смята, че е свързан с общността на киберпънковете, като псевдонимния създател на най-старата криптовалута.

Накамото за първи път описва Биткойн в бяла книга, публикувана онлайн на 18 август 2008 г.

Работещата реализация на концепцията е завършена към 3 януари 2009 г., когато Накамото добива първия блок в блокчейна, а клиентът с отворен код е пуснат публично на 9 януари 2009 г.

Световно признатият орган за рекорди казва, че Биткойн е разработен, за да се справи с предизвикателството за регулиране на дигитална валута без необходимост от централизирана организация или доверена трета страна, която да наблюдава транзакциите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: $14,000 е дъното, твърди трейдър


Включването на Биткойн в Световните рекорди на Гинес става малко повече от месец, след като речникът Merriam-Webster добави думите “алткойн” и “метавселена” в справочните си страници.

Най-старият издател на речници в САЩ добави термина “биткойн” в списъка си през 2016 г., а думите “криптовалута”, “първично предлагане на монети” и “блокчейн” – през 2018 г.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за $19,190 – което е с над 19,180,000% повече от 2011 г., когато е бил под 1 цент.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн притежанията на Tesla остават непроменени след последния отчет за приходите

Наскоро компанията за електроавтомобили, създадена от Илон Мъск, подаде отчетите си за второто тримесечие на 2024 г.

23.07.2024 23:16 1мин. четене

Swan Bitcoin прекратява дейностите си по добив на Биткойн

Swan Bitcoin, компания за финансови услуги, специализирана в сектора на Биткойн, обяви, че прекратява своята майнинг дейност и отлага плановете си за първично публично предлагане (IPO).

23.07.2024 17:00 1мин. четене

Проучване: Кой всъщност притежава Биткойн в Америка?

Неотдавнашно проучване на Института „Накамото“ разкри изненадващи данни за демографските характеристики на притежателите на Биткойн (BTC) в Съединените щати, като оспори общите предположения за типичния инвеститор в криптовалута.

23.07.2024 15:30 2мин. четене

Биткойн ще избухне, ако Тръмп спечели – Робърт Кийосаки

Милиардерът инвеститор Робърт Кийосаки отново се застъпи за Биткойн, предполагайки, че евентуалното управление на Тръмп може значително да повиши стойността му.

23.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.