НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Каква част от предлагането се държи от китове и какво може да значи това?

февруари 27, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Каква част от предлагането се държи от китове и какво може да значи това?

Понастоящем на пазара има над 20,000 криптовалути. Класът активи измина дълъг път до този момент и приемането, за което хората говореха преди няколко години, вече е налице.

Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) са най-големите дигитални активи по отношение на пазарната капитализация и се счита, че влияят върху цялостната посока на пазара.

Съществува обаче значителна разлика в разпределението на тези криптовалути, като Етериум има много по-голям процент от предлагането си, държан от големи инвеститори (китове), в сравнение с Биткойн.

По данни на IntoTheBlock към 26 февруари 2023 г. около 39% от общото предлагане на Етериум се държи от китове. Това рязко контрастира с Биткойн, където големите адреси държат само 11% от общото предлагане.

Концентрацията на китове в Етериум може да има различни последици, включително потенциален индикатор за бъдещите перспективи на инвеститорите за цената на актива. За концентрацията на големи адреси може да е допринесла засилената развойна дейност на Етериум, особено при функцията за стейкинг след ъпдейта, наречен “Merge” (сливането).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор предвижда подем за Етериум и още 3 алткойна


Очаква се инвеститорите да могат да изтеглят своите заложени ETH през март, след като актуализацията “Shanghai” влезе в действие. Докато някои твърдят, че концентрацията на богатство сред няколко големи притежатели е естествен пазарен резултат, други смятат, че това противоречи на децентрализирания характер на криптовалутата и може да доведе до манипулиране на пазара.

Независимо от различните мнения, предлагането на Етериум е значително по-концентрирано сред големите инвеститори, отколкото на Биткойн. Това би могло да има важни последици за бъдещето на екосистемата на Етериум и за неговата цена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

5 алткойна, които да наблюдавате през тази седмица (20.03.2023 – 27.03.2023)

Последните няколко седмици бяха изключително волатилни за крипто пазара. Въпреки банковата криза, Биткойн (BTC) преодоля границата от $28,000, а много други алткойни последваха траекторията му.

март 20, 2023 12:20 5 мин. четене

Dogecoin изпревари конкурента си Шиба Ину, тъй като инвеститорите виждат печалби

Компания за блокчейн анализи наскоро съобщи, че повечето инвеститори, които притежават Dogecoin (DOGE), са реализирали печалба.

март 19, 2023 17:00 2 мин. четене

Етериум: Предлагането намалява през 2023 г. – активът се превръща в дефлационен

Според публикация на платформата за пазарно разузнаване IntoTheBlock от 18 март в света на криптовалутите се наблюдава значително развитие, тъй като през 2023 г. предлагането на Етериум е намалено с 66,000 ETH.

март 19, 2023 8:00 1 мин. четене

DeFi aлткойн поскъпна с близо 90% само за една седмица

RSK Infrastructure Framework е проектиран да разшири полезността на Биткойн и да предложи портал, който улеснява разработчиците и хората да използват BTC в DeFi приложения.

март 18, 2023 14:00 1 мин. четене