НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH): Виталик Бутерин развълнуван за бъдещето на проекта

декември 6, 2022 19:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Виталик Бутерин развълнуван за бъдещето на проекта

Виталик Бутерин назовава пет неща, които се случват в екосистемата за приложения на Етериум (ETH) и които той смята за най-вълнуващи.

На първо място Бутерин посочи, че стабилните монети са един от най-важните аспекти на възможността да се използва крипто като форма на пари.

Всеки вид стабилна монета, която работи добре, би била благодат за много видове валутни и спестовни приложения, които вече са полезни за милиони хора в днешно време.

На второ място в списъка на Бутерин са децентрализираните финанси (DeFi). Той смята, че децентрализираните стабилни монети вероятно са най-същественият продукт на DeFi пространството.

Според мен децентрализираните финанси са категория, която започна почетно, но ограничено – превърна се донякъде в свръхкапитализирано чудовище, което разчиташе на неустойчиви форми за трупане на доходност и сега е в ранен етап на установяване в стабилна среда, подобряване на сигурността, и пренасочване към няколко особено ценни приложения.

Децентрализираните стабилни монети са и вероятно завинаги ще бъдат най-важният продукт на DeFi, но има и няколко други, които имат важна ниша.

Третото нещо което вълнува Бутерин, е идентификационната екосистема, включително Ethereum Name Service (ENS), която позволява на потребителите да имат персонализирани имена вместо обичайния си крипто адрес.

Въпреки това той смята, че основното предизвикателство в екосистемата за идентификация е запазването на поверителността.

Голямото бъдещо предизвикателство за тази екосистема е неприкосновеността на личните данни. Статуквото включва поставянето на големи количества информация във веригата, което е „добре, докато не е“, и в крайна сметка ще бъде неприемливо, ако не и направо рисковано за все повече хора.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Колко вероятен е срив до $5,000?


Четвъртото нещо, което Бутерин посочи, са децентрализираните автономни организации (DAO). Той използва платформата Gitcoin (в която крипторазработчиците могат да получават заплащане за работа по софтуер с отворен код) като пример за нещо, което би могло да се възползва от това да бъде DAO.

Ето някои възможни аргументи за това Gitcoin да бъде DAO:

  • Компанията държи и се занимава с криптовалута, тъй като повечето от нейните потребители и спонсори са потребители на ETH.

  • Тя се занимава с общности от цял свят и така печели от това, че е надеждно неутрална и не е съсредоточена около една-единствена държава.

  • Тя печели от това, че може да даде на потребителите си увереност, че ще съществува и след пет години, така че финансиращите обществени блага могат да започнат проекти сега и да се надяват да бъдат възнаградени по-късно.

Петото най-вълнуващо нещо за Виталик Бутерин са хибридните приложения или тези, които не са изцяло на веригата („on-chain“), но използват блокчейн в определени аспекти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Solana (SOL): Кит прехвърля стотици милиони след значително обявление

Между два неидентифицирани портфейла е извършен огромен трансфер на токени Solana (SOL), след като Solana си е осигурила сътрудничество със софтуерния гигант Brave.

февруари 9, 2023 9:09 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Този алткойн нарасна с над 140% за последните 30 дни – каква е причината?

ImmutableX (IMX) поскъпна с около 140% през последните тридесет дни. Дали е възможно подобренията на мрежата да са допринесли за това?

февруари 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Защо цената на The Graph (GRT) е в такъв възход?

The Graph (GRT) се представя изключително добре днес след освобождаване на заключени токени и тяхното прехвърляне. Според анализатори на веригата екипът също така е изпращал големи количества токени към Coinbase.

февруари 8, 2023 18:00 2 мин. четене