НАЧАЛО Други

Етериум ETF вероятно няма да има според анализатор на Bloomberg

02.04.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ETF вероятно няма да има според анализатор на Bloomberg

Джеймс Сейфарт, известен анализатор в Bloomberg, специализиран в ETF сектора и по-широката фондова индустрия, подчерта, че шансовете за одобрение на спот ETF за Етериум в САЩ остават сравнително малки.

Добавяйки нотка хумор към дискусията, той предизвика известно оживление в крипто общността на 1 април, като се пошегува, че шансовете за одобрение на ETF за Етериум са скочили до 99%:

Съжалявам, момчета, трябваше да се включа в забавлението“, пошегува се анализаторът в платформата за социални медии X.

Според доклад от Bitwise, мениджър на криптовалутни активи, наскоро е подал ново заявление за Етериум ETF до Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Въпреки това Ерик Балчунас, старши ETF анализатор в Bloomberg, предложи отрезвяващ поглед върху начинанието на Bitwise, като предположи, че вероятността за одобрение на ETF за Етериум остава “песимистична” – 25%.

Балчунас дори намекна, че би могъл да определи по-нисък коефициент, ако му се отдаде възможност, подчертавайки значението на точността при прогнозите.

Отново повтарям, че лично аз искам да ги одобрят, но също така искам да се изкажа правилно“, заяви той.

Вероятността за одобрение на Етериум ETF получи удар миналия месец, когато SEC отложи решението си по няколко съществуващи предложения. Правният анализатор Джейк Червински предположи, че политическият натиск може да е един от факторите, повлияли на нежеланието на SEC. Освен това има съобщения, според които SEC планира да класифицира Етериум, втората по големина криптовалута, като ценна книга, което потенциално допълнително усложнява процеса на одобрение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Какви криптовалути притежава Доналд Тръмп?

Доналд Тръмп, известен със своите бизнес, политически и юридически начинания, е изградил крипто портфейл за няколко милиона долара, като е продал някои от своите токени с цел печалба.

21.04.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС иска да зареже долара и да използва криптовалути за търговия

Председателят на Комитета за финансовия пазар към Държавната дума на Русия Анатолий Аксаков наскоро обяви, че БРИКС активно проучва възможността за замяна на щатския долар с криптовалута за търговия.

21.04.2024 8:00 2 мин. четене

Каква е целта на най-голямата стабилна монета Tether (USDT)?

Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино основната цел на Tether USD (USDT), най-голямата стабилна монета в света, е да осигури защита за хората в икономики, които се борят с инфлацията.

20.04.2024 20:16 2 мин. четене

Може ли икономиката на Иран да оцелее евентуална война?

На фона на обсъжданията на потенциални икономически мерки срещу Иран от страна на Съединените щати и Европейския съюз (ЕС) Техеран заяви, че е устойчив на западните бойкоти, като се позовава на рекордния износ на петрол въпреки значителните санкции, наложени от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп през 2018 г.

20.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.