НАЧАЛО Алткойни

Етериум ETF ще привлече много по-малко интерес, отколкото Биткойн – ето защо

27.05.2024 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ETF ще привлече много по-малко интерес, отколкото Биткойн – ето защо

С неотдавнашното одобрение за спот Етериум ETF от страна на SEC, експертите преценяват потенциалното му въздействие върху пазара.

Анализаторът на Bloomberg ETF Джеймс Сейфарт сподели мислите си за това как тези фондове могат да се представят в сравнение с Биткойн ETF.

В дискусия с главния инвестиционен директор на Bitwise Мат Хоуган, Сейфарт предположи, че търсенето на спот Етериум ETF може да достигне до 25% от това, което е наблюдавано при спот Биткойн ETF. Тази прогноза произтича от няколко фактора, включително разликата в пазарната капитализация: пазарната капитализация на Етериум възлиза на приблизително $449 милиарда, около 30% от $1.35 трилиона на Биткойн.

Seyffart също подчерта разликата между полезността на Етериум като пряка инвестиция спрямо ETF. За разлика от директните инвестиции в ETH, които позволяват стейкинг и различни DeFi дейности, ETF не предлагат тези предимства, което потенциално ги прави по-малко привлекателни за някои инвеститори.

Като се имат предвид тези точки, Сейфрат прогнозира силен старт за спот Етериум ETF, но не в мащаба на Биткойн. Той изчислява, че те ще привлекат около 20-25% от инвестициите, които спот BTC ETF са постигнали, докато друг анализатор на Bloomberg, Ерик Балчунас, прогнозира по-консервативни 15-20%.

Успехът на спот Етериум ETF вероятно ще повлияе на одобрението и представянето на други спот крипто ETF. Мнозина наблюдават дали ще последва XRP или SOL ETF, в зависимост от регулаторната яснота.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потенциални алткойн кандидати за airdrop и листинг на Binance

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро прогнозира няколко алткойн проекта, които скоро може да бъдат добавени на Binance.

22.06.2024 13:41 1 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

2 AI Криптовалути, които имат забележителен потенциал за печалби

AI алткойните често остават незабелязани на пазара поради скорошната си поява в крипто сектора.

22.06.2024 11:00 2 мин. четене

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.