НАЧАЛО Алткойни

Етериум ETF е лоша новина за крипто пространството според Better Markets

26.05.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ETF е лоша новина за крипто пространството според Better Markets

Better Markets, организация с нестопанска цел, насочена към насърчаване на обществения интерес на финансовите пазари, отправи остра критика към Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) за одобряването на спот ETF за Етериум.

Бенджамин Шифрин, директор на отдел „Политика в областта на ценните книжа“ в Better Markets, определи решението като „историческа грешка“, която увеличава рисковете за инвеститорите в нестабилния сектор на криптовалутите.

Шифрин осъди одобрението на SEC за промени в правилата, които позволяват на националните борси за ценни книжа да котират и търгуват с акции в спот Етериум борсово търгуван продукт (ETP).

Той твърди, че този ход задълбочава предишната грешка на SEC, която одобри спот ETP за Биткойн, като по този начин изостря присъщите рискове в крипто индустрията. Шифрин изтъкна опасностите, свързани с инвестирането в активи като ETH и посочи неотдавнашните измамни дейности в крипто пространството като доказателство за тези рискове.

В нашите първоначални и допълнителни писма с коментари изложихме причините, поради които предложените промени в правилата за листване и търговия с акции в спот Етериум ETP трябваше да бъдат отхвърлени“, заяви Шифрин.

Той подчерта волатилността на алткойна и податливостта на мрежата на Етериум на измами и манипулации. Шифрин предупреди, че одобряването на спот Етериум ETP не само ще застраши инвеститорите на дребно, но и ще застраши стабилността на по-широката финансова система.

Въпреки твърдата позиция на Better Markets, организацията се сблъска с отпор. Нейт Гераси, водещ на “ETF Prime“, разкритикува позицията на организацията с нестопанска цел, като отбеляза значителната промяна в подхода на SEC и администрацията на Байдън към криптовалутите.

Гераси саркастично отбеляза, че „Better Markets очевидно не са получили съобщението от Вашингтон да променят позицията си по отношение на криптовалутите“, подчертавайки безпрецедентната промяна в регулаторното отношение към цифровите активи.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потенциални алткойн кандидати за airdrop и листинг на Binance

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро прогнозира няколко алткойн проекта, които скоро може да бъдат добавени на Binance.

22.06.2024 13:41 1 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

2 AI Криптовалути, които имат забележителен потенциал за печалби

AI алткойните често остават незабелязани на пазара поради скорошната си поява в крипто сектора.

22.06.2024 11:00 2 мин. четене

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.