НАЧАЛО Алткойни

Етериум ETF може да бъде много по-голям от Биткойн ETF – VanEck

15.03.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ETF може да бъде много по-голям от Биткойн ETF – VanEck

С наближаването на крайния срок, в който Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) трябва да вземе решение за одобряване на спот Етериум ETF, експертите в сектора оценяват потенциалния прием на такъв фонд.

Някои твърдят, че инвестирането в Етериум ETF може да не е изгодно, тъй като тези фондове може да не включват разпределение на стейкинг възнаграждението. Те предполагат, че за инвеститорите би било по-добре да закупят и стейкнат ETH монетите си.

Въпреки това VanEck, глобална инвестиционна компания, известна със своя Bitcoin Trust (HODL), един от десетте спот Биткойн ETF, представени по-рано тази година, вижда значително потенциално търсене на ETF за Етериум.

Пранав Канаде, портфолио мениджър във VanEck заяви:

От пазарна гледна точка смятам, че пазарният размер на спот Етериум ETF може да бъде също толкова значителен, ако не и по-голям, от спот Биткойн ETF.

Това е интересно изказване, като се има предвид, че спот продуктите на BTC получиха нетни входящи потоци в размер на над $10 милиарда само в рамките на два месеца от появата им.

Канаде уточни: 

Инвеститорската база, търсеща активи, които носят парични приходи, е значителна, а ETH, с генерирането на такси в полза на притежателите на токени, може да намери отклик сред повече инвеститори, отколкото Биткойн.

Като се има предвид консенсусният механизъм за доказателство за залог (PoS) на Етериум, притежателите на ETH имат възможност да получават доходност чрез стейкинг. Например в Coinbase, стейкващите ETH, могат да постигнат приблизително 3% доходност.

Въпреки това вероятността за одобрение от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси за спот продукти на ETH остава несигурна. Анализаторите на Bloomberg наскоро ревизираха шансовете за регулаторно одобрение, дори без функцията за стейкинг, до 30%. Канаде обаче оценява, че шансовете са по-близо до 50%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои са най-разработваните алткойн проекти през април

Компанията за крипто анализ Santiment наскоро разкри кои алткойни са привлекли най-голямо внимание от разработчиците през последния месец.

24.04.2024 9:48 1 мин. четене

Coinbase добавя нова AI криптовалута към платформата си

Най-голямата по обем на търговия криптовалутна борса в САЩ ще въведе нов алткойн с изкуствен интелект.

24.04.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто кит купува Shiba Inu за милиони – цената скочи с над 20%

Според данни от Etherscan.io Shiba Inu (SHIB) кит е придобил 237 милиарда токена SHIB на стойност приблизително $6.3 милиона.

23.04.2024 20:33 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли SOL да пробие над $300 през май?

Много ентусиасти очакват Solana да поеме по впечатляваща ценова траектория през този бичи сезон. През март токенът достигна значим крайъгълен камък, надхвърляйки $200, въпреки че по-късно се върна до $150.

23.04.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.