НАЧАЛО Алткойни

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

02.12.2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

Въпреки това тази фаза на консолидация формира модел, сигнализиращ за потенциално понижение за ETH.

Наблюдавайки неотдавнашната пазарна активност, Етериум се сблъска със съпротивата на ниво $2,133 два пъти по време на тази фаза на консолидация, което подсказва за значителен натиск от страна на продавачите. Тези случаи подчертаха появата на бичи модел на обръщане, известен като двойно дъно на дневната графика.

Този модел, който често се наблюдава в близост до пазарни върхове, предполага намаляване на бичия импулс. Понастоящем ETH се търгува на ниво от $2,150 с лек ръст в рамките на деня от 1.5%, като се стреми да се отадалечи от нивото на подкрепа при $1,970.

Пробив под това ниво на подкрепа може да засили натиска на продажбите, което потенциално може да доведе до спад на ETH към диапазона от $1,700, което означава възможна загуба от 12%.

Независимо от това, неотдавнашните отскоци на цената близо до психологическото ниво на подкрепа от $2,000 показват интереса на купувачите да противодействат на мечия тренд. Ако този импулс за покупки се запази, цената на Етериум може да се повиши, за да оспори предишния връх при $2,133 и горната трендлиния на дългогодишния клиновиден модел.

През последните 20 месеца цената на ETH преживя плитко възстановяване в рамките на модел на възходящ клин. Исторически погледнато, горната граница на тази трендлиния е водила до засилен натиск върху предлагането, което е водило до значителни корекции. 

Следователно настоящото възходящо движение към тази горна трендлиния изисква окончателен пробив, за да се потвърди бичият тренд. Рали след пробива може да доведе до ръст на цените до $3,400.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Дойде ли бичият пазар за алткойните?

Индикаторът за определяне на алткойн сезон (Altcoin season indicator) на Glassnode показва положителна инерция от октомври миналата година, като на 4 февруари се наблюдава забележително покачване след кратко прекъсване по време на разпродажбите, свързани с одобрението на Биткойн ETF през януари.

22.02.2024 21:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да се окажат лоша инвестиция според изкуствения интелект на Илон Мъск

Grok, AI модел, разработен от xAI и оглавен от Илон Мъск през 2023 г., набра значителна популярност от създаването си, предлагайки отличителен подход в сравнение с традиционните модели, подобни на GPT.

22.02.2024 16:00 2 мин. четене

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои криптовалути да следим според топ трейдър

Известен крипто анализатор идентифицира потенциални точки за влизане в три многообещаващи алткойна, базирани на изкуствен интелект (AI).

22.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.