НАЧАЛО Други

Цените на петрола продължават спада, настроенията са песимистични

27.11.2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на петрола продължават спада, настроенията са песимистични

Цените на петрола се понижиха за четвърти пореден ден, повлияни от очакванията около отложената среща на ОПЕК+ и предпазливите настроения, преобладаващи на по-широките финансови пазари.

Световният бенчмарк “Brent” се потопи под $80 за барел, отбелязвайки петседмична серия на спад – най-продължителната от края на 2021 г. насам. Това понижение на цените на суровия петрол отрази спада на фондовите пазари.

Докладите, разкриващи по-бавен темп на нарастване на печалбите на китайските промишлени предприятия през октомври, засилиха опасенията за икономическата експанзия на най-големия вносител на суров петрол в света, допринасяйки за спада на цените на петрола.

Решаващата среща на ОПЕК+, първоначално насрочена за по-рано, беше отложена с четири дни до 30 ноември поради спорове за квотите между страните членки. Наблюдаваната слабост на фючърсите на суровия петрол накара търговците и анализаторите да очакват допълнителни мерки от страна на групата за затягане на пазара.

При сорта Brent се наблюдава спад от близо 20% от пика му в края на септември, което се дължи главно на увеличеното предлагане от държави, които не са членки на ОПЕК+, и на намаления риск, свързан с конфликта между Израел и Хамас. По-рано този месец Международната агенция по енергетика прогнозира връщане към излишък на пазара през следващата година.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

БРИКС: Китай продължава да доминира в рамките на съюза

Създаването на БРИКС, която първоначално включваше Бразилия, Русия, Индия и Китай, може да се проследи до публикация от 2001 г. на икономиста от Goldman Sachs Джим О’Нийл.

15.04.2024 18:34 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.