НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Предстои ли разпродажба около следващия ъпгрейд?

март 4, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Предстои ли разпродажба около следващия ъпгрейд?

CryptoQuant сподели прозрения за натиска върху продажбите на Етериум след предстоящия ъпгрейд в Шанхай, като използва своя анализ на веригата.

Популярната платформа за блокчейн анализ CryptoQuant сподели публикация на вероятното въздействие на предстоящия ъпгрейд на Шанхай върху цената на Етериум.

Надграждането ще даде възможност на валидаторите да изтеглят ETH от блокчейна на проекта за първи път след прехода от механизма за консенсус с доказателство за работа.

Според CryptoQuant натискът от страна на продавачите при алткойна вероятно ще бъде нисък след ъпгрейда Шанхай поради две основни причини.

На първо място, платформата за блокчейн анализ посочи, че 60% от всички заложени Етериум в момента са под цената, на която са били закупени, което се равнява на 10.3 милиона ETH на загуба от над $16.86 милиарда. Това означава, че много инвеститори, които държат актива, вероятно не желаят да продават на текущите пазарни цени, тъй като биха реализирали загуба.

На второ място, CryptoQuant отбеляза, че почти една трета от средствата, заложени в протокола за стейкинг Lido, е със средна загуба от около 63%. Най-големият пул за залагане, Lido, държи почти 30% от всички стейкнати ETH при средна загуба от почти $1,000, което сочи, че заложените бройки са със средна загуба от 24%. В резултат на това рискът от сблъсък с висок натиск за продажба е нисък, тъй като притежателите не седят на “екстремни печалби”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Виталик Бутерин призова за по-опростени интерфейси – ето защо


CryptoQuant обясни, че натискът за продажби често възниква, когато участниците имат екстремни печалби, което в момента не е валидно за заложените ETH.

Освен това най-печелившите токени са били заложени преди по-малко от година и в миналото не е бил свидетел на значителни събития, свързани с прибиране на печалби. В обобщение, анализът на CryptoQuant индикира, че е малко вероятно ъпгрейдът Шанхай да предизвика значителен натиск върху цената на Етериум и че цифровия актив вероятно ще остане стабилен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Coinbase ще листне ARB преди airdrop събитието, наред с други големи борси

Coinbase, водеща криптоборса в САЩ, включи ARB към списъка си с предлагани токени, криптоактив създаден от решението за мащабиране на Етериум (ETH) – Arbitrum.

март 22, 2023 15:04 1 мин. четене

Цената на XRP скочи с над 20% – ето защо

Цената на XRP отбеляза значителен скок, което може да означава, че продължаващият правен спор между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) може скоро да приключи.

март 22, 2023 10:00 2 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

Виталик Бутерин, основател на Етериум (ETH) и милиардер, наскоро сподели предпочитания от него метод за самостоятелно попечителство на криптовалута.

март 21, 2023 9:00 2 мин. четене