НАЧАЛО Регулации

ЕС наложи крипто забрана на Русия

07.10.2022 13:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ЕС наложи крипто забрана на Русия

Европейският съвет обяви осмия пакет от санкции срещу Русия. С новия пакет се затягат съществуващите забрани за криптоактиви, като се забраняват всички портфейли, сметки и попечителски услуги за криптоактиви на граждани, физически и юридически лица в Русия.

Той забранява и други услуги, включително ИТ консултации, правни консултации, архитектурни и инженерни услуги за руското правителство и субекти.

ЕС забранява крипто услуги за Русия с нови санкции

На 6 октомври Европейският съвет на ЕС одобри осмия пакет от санкции срещу Русия заради агресията на страната в Украйна. Новите санкции срещу Русия включват пълна забрана на всички крипто портфейли, сметки и попечителски услуги, предлагани на руснаци, както и на физически или юридически лица в Русия.

Преди това ЕС разрешаваше на руснаците да имат крипто инвестиции в размер до 10,000 евро в портфейли, сметки и доставчици на услуги за попечителство на криптовалути. С новите санкции обаче се забранява достъпът до всички крипто услуги.

Съществуващите забрани за криптоактиви бяха затегнати, като се забраняват всички крипто портфейли, сметки или услуги за попечителство на криптоактиви, независимо от размера на портфейла.

Новите санкции разширяват забраната за услуги, включително ИТ консултации, правни консултации, архитектурни и инженерни услуги, предоставяни на правителството на Русия или на юридически лица в Русия. Съветът смята, че това допълнително ще отслаби военните и промишлените компоненти на Русия, което потенциално може да забави агресията ѝ срещу Украйна.

Другите санкции в пакета включват нови ограничения за износ и внос, прилагане на ограничението за цените на петрола на Г-7 и ограничения върху държавните предприятия. Освен това бяха наложени санкции на допълнителни олигарси, висши военни служители и пропагандисти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Grayscale започват да копаят Биткойн (BTC)


ЕС продължава да гарантира, че санкциите му няма да се отразят на износа на енергия и [храни] от Русия за трети държави.

Въздействие на руско-украинската война върху крипто пазара

Руско-украинската война тласна инфлацията към нови върхове, тъй като цените на енергията и суровините скочиха до рекордни нива. В резултат на това крипто пазарът и световният пазар на акции бяха подложени на натиск, като цените паднаха сериозно ниско.

Водещите криптовалути Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) са се понижили с над 60% от началото на годината. Цените на BTC и ETH се търгуват съответно на $19,990 и $1,358. Междувременно, Русия изглежда скоро ще легализира криптовалутите и добива на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатори искат да забранят алгоритмичните стабилни монети

Сенаторите Синтия Лумис и Кирстен Джилибранд съвместно предложиха нов законопроект, насочен към регулиране на стабилните монети, което отразява нарастващата спешност в Конгреса да се обърне внимание на регулаторния надзор върху дигиталните валути.

18.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.