НАЧАЛО Регулации

ЕС наложи крипто забрана на Русия

октомври 7, 2022 13:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ЕС наложи крипто забрана на Русия

Европейският съвет обяви осмия пакет от санкции срещу Русия. С новия пакет се затягат съществуващите забрани за криптоактиви, като се забраняват всички портфейли, сметки и попечителски услуги за криптоактиви на граждани, физически и юридически лица в Русия.

Той забранява и други услуги, включително ИТ консултации, правни консултации, архитектурни и инженерни услуги за руското правителство и субекти.

ЕС забранява крипто услуги за Русия с нови санкции

На 6 октомври Европейският съвет на ЕС одобри осмия пакет от санкции срещу Русия заради агресията на страната в Украйна. Новите санкции срещу Русия включват пълна забрана на всички крипто портфейли, сметки и попечителски услуги, предлагани на руснаци, както и на физически или юридически лица в Русия.

Преди това ЕС разрешаваше на руснаците да имат крипто инвестиции в размер до 10,000 евро в портфейли, сметки и доставчици на услуги за попечителство на криптовалути. С новите санкции обаче се забранява достъпът до всички крипто услуги.

Съществуващите забрани за криптоактиви бяха затегнати, като се забраняват всички крипто портфейли, сметки или услуги за попечителство на криптоактиви, независимо от размера на портфейла.

Новите санкции разширяват забраната за услуги, включително ИТ консултации, правни консултации, архитектурни и инженерни услуги, предоставяни на правителството на Русия или на юридически лица в Русия. Съветът смята, че това допълнително ще отслаби военните и промишлените компоненти на Русия, което потенциално може да забави агресията ѝ срещу Украйна.

Другите санкции в пакета включват нови ограничения за износ и внос, прилагане на ограничението за цените на петрола на Г-7 и ограничения върху държавните предприятия. Освен това бяха наложени санкции на допълнителни олигарси, висши военни служители и пропагандисти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Grayscale започват да копаят Биткойн (BTC)


ЕС продължава да гарантира, че санкциите му няма да се отразят на износа на енергия и [храни] от Русия за трети държави.

Въздействие на руско-украинската война върху крипто пазара

Руско-украинската война тласна инфлацията към нови върхове, тъй като цените на енергията и суровините скочиха до рекордни нива. В резултат на това крипто пазарът и световният пазар на акции бяха подложени на натиск, като цените паднаха сериозно ниско.

Водещите криптовалути Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) са се понижили с над 60% от началото на годината. Цените на BTC и ETH се търгуват съответно на $19,990 и $1,358. Междувременно, Русия изглежда скоро ще легализира криптовалутите и добива на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.