НАЧАЛО Други

Илон Мъск обяви кога ще приключи сделката за Twitter

октомври 26, 2022 9:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск обяви кога ще приключи сделката за Twitter

Илон Мъск съобщи на банките, които частично финансират придобиването на Twitter за $44 милиарда, че планира да приключи сделката до петък.

Този път сделката на Илон Мъск с Twitter може би наистина ще се осъществи.

Според Bloomberg Мъск е заявил вчера по време на видеоконферентна връзка, че сделката му за придобиване на Twitter ще бъде финализирана този петък, 28 октомври.

Конферентният разговор на Мъск е бил с банковите институции, които предоставят финансиране за придобиването. Съобщава се, че Мъск е открил кредитна линия от тях в размер на $13 милиарда.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX поднови офертата си за изкупуване на Twitter на 4 октомври за първоначално договорената цена от $44 милиарда; компанията я прие скоро след това. Новата сделка, която беше определена при същите условия като предишната, дойде след месеци на неразбирателство между двете страни.

Преди това Мъск обвини Twitter, че лъже за броя на потребителите си, като призова компанията да докаже, че по-малко от 5% от потребителските ѝ акаунти са фалшиви и в крайна сметка се отказа от сделката. В отговор Twitter съди Мъск за нарушаване на договора като поиска неустойка в размер на $1 милиард.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очертава се обрат за най-големия алткойн


Съобщава се, че Мъск планира да съкрати драстично работната сила на Twitter – от около 7000 служители до 2500, което би означавало 75% по-малко работници. Милиардерът заяви в последния разговор за приходите на Tesla, че „очевидно е платил повече“ за гиганта в областта на социалните медии, но че дългосрочният потенциал на компанията е „значително по-голям“ от сегашния ѝ вид.

Макар че Мъск все още не е коментирал последните новини, вчера в публикация в Twitter той потвърди намерението си социалната мрежа да възприеме различен подход към модерирането на съдържанието и цензурата.

Twitter трябва да бъде възможно най-широкообхватен, служейки като справедлив форум за оживени, дори понякога язвителни, дебати между силно различаващи се убеждения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене