НАЧАЛО Други

Илон Мъск обяви кога ще приключи сделката за Twitter

октомври 26, 2022 9:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск обяви кога ще приключи сделката за Twitter

Илон Мъск съобщи на банките, които частично финансират придобиването на Twitter за $44 милиарда, че планира да приключи сделката до петък.

Този път сделката на Илон Мъск с Twitter може би наистина ще се осъществи.

Според Bloomberg Мъск е заявил вчера по време на видеоконферентна връзка, че сделката му за придобиване на Twitter ще бъде финализирана този петък, 28 октомври.

Конферентният разговор на Мъск е бил с банковите институции, които предоставят финансиране за придобиването. Съобщава се, че Мъск е открил кредитна линия от тях в размер на $13 милиарда.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX поднови офертата си за изкупуване на Twitter на 4 октомври за първоначално договорената цена от $44 милиарда; компанията я прие скоро след това. Новата сделка, която беше определена при същите условия като предишната, дойде след месеци на неразбирателство между двете страни.

Преди това Мъск обвини Twitter, че лъже за броя на потребителите си, като призова компанията да докаже, че по-малко от 5% от потребителските ѝ акаунти са фалшиви и в крайна сметка се отказа от сделката. В отговор Twitter съди Мъск за нарушаване на договора като поиска неустойка в размер на $1 милиард.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очертава се обрат за най-големия алткойн


Съобщава се, че Мъск планира да съкрати драстично работната сила на Twitter – от около 7000 служители до 2500, което би означавало 75% по-малко работници. Милиардерът заяви в последния разговор за приходите на Tesla, че “очевидно е платил повече” за гиганта в областта на социалните медии, но че дългосрочният потенциал на компанията е “значително по-голям” от сегашния ѝ вид.

Макар че Мъск все още не е коментирал последните новини, вчера в публикация в Twitter той потвърди намерението си социалната мрежа да възприеме различен подход към модерирането на съдържанието и цензурата.

Twitter трябва да бъде възможно най-широкообхватен, служейки като справедлив форум за оживени, дори понякога язвителни, дебати между силно различаващи се убеждения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.