НАЧАЛО Други

Илон Мъск инвестира $10 милиарда в AI развитието на Tesla

30.04.2024 2:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск инвестира $10 милиарда в AI развитието на Tesla

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, наскоро разкри планове компанията да отдели приблизително $10 милиарда за развитие на изкуствен интелект (AI) тази година.

Тази значителна инвестиция подчертава стратегическия ангажимент на Tesla за подобряване на възможностите за автономно шофиране на своите превозни средства, затвърждавайки позицията си в бързо развиващия се автомобилен пейзаж. Отпуснатите средства ще бъдат насочени предимно към операции с изкуствен интелект.

Tesla има за цел да използва напредъка на AI, за да подобри своята система за самоуправление, със специален фокус върху усъвършенстването на своя софтуер за пълно самоуправление (FSD). Чрез укрепване на функциите за автономно шофиране, Tesla се стреми да поддържа конкурентното си предимство и да се погрижи за потребителското търсене на авангардни решения за шофиране.

Нещо повече, част от инвестицията се очаква да подхранва амбициозния проект Robotaxi на Tesla, който предвижда напълно автономен парк от превозни средства, способни да предоставят услуги за превоз без човешки шофьори.

Тази инициатива не само подчертава ангажимента на Tesla към AI, но също така демонстрира неговия далновиден подход към бъдещите тенденции в мобилността.

Съобщението на Илон Мъск подчертава проактивната позиция на Tesla в интегрирането на AI в нейните операции, поставяйки висок стандарт за връстниците в индустрията.

Мъск твърди, че значителната инвестиция в AI е наложителна за всяка автомобилна компания, която се стреми да процъфтява на бъдещия пазар, сигнализирайки признаването от страна на Tesla на компетентността на AI като основен аспект на нейното предложение за стойност и дългосрочна стратегия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.