НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Илон Мъск говори с копачите на Биткойн за възобновяема енергия

МАЙ. 25, 2021 01:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Илон Мъск говори с копачите на Биткойн за възобновяема енергия

Туит от главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск показва, че той предприема стъпки за насърчаване на използването на възобновяема енергия от страна на Биткойн копачите.

В туит от преди два часа Мъск каза, че е разговарял с копачите на Биткойн, които са базирани в Северна Америка. По време на разговора тези миньори се ангажираха да публикуват план за използване на възобновяеми източници, както и да разкрият настоящите си начини за получаване на възобновяема енергия. Те също призовават другите копачи по света да направят същото, според Мъск.


„Потенциално обещаващо“, завърши неговият туит.


Изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър заяви, че е свикал срещата. Сейлър написа в Twitter, че северноамериканските копачи, с които е разговарял Мъск, са се съгласили да сформират "Биткойн Майнинг Съвет", който според него ще насърчи прозрачността на използването на енергия, за да "ускори инициативите за устойчивост в световен мащаб.


ПРОЧЕТИ ОЩЕПървото ICO на Cardano завърши успешно


Сейлър заяви, че присъстват ръководители от Argo, Block Cap, Core Scientific, Galaxy Digital, Hive, Hut8, Marathon и Riot. Според Сейлър те "решиха да създадат организация за стандартизиране на енергийната отчетност, да преследват целите на ESG в индустрията и да обучават, и да развиват пазара".


Миналата седмица Сейлър заяви, че неговите "субекти" притежават общо 111,000 BTC. Той непрекъснато добавя Биткойн към баланса на софтуерната фирма MicroStrategy и изразява подкрепата си за мрежата и криптовалутата.


Мъск също веднъж беше откровен застъпник на Биткойн, добавяйки го към баланса на фирмата за електрически превозни средства Tesla, която започна да приема плащания в криптовалутата. По това време той каза, че фирмата разглежда използването на други криптовалути, "които използват <1% от нужната енергия за транзакция на Биткойн".

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн тръгна надолу, дали MicroStrategy ще купят дъното?

Днес най-голямата криптовалута по пазарна капитализация отчете голям спад от над 5%, като се понижи от нивото от $37,531 до $35,046 според данни от CoinMarketCap.Биткойн загуби почти $2,000 в рамките ...
ЮНИ. 12, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

Моелис, основателят на инвестиционно-банковото дружество Moelis & Company, разкри намерение да проучи и инвестира в дигитални активи по време на срещата на върха на Bloomberg Deals във вторник."Може б...
ЮНИ. 12, 2021 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите Биткойн китове купува масивно количество BTC

Според Blockchain.com, кит, който вече притежава десетки хиляди BTC, вчера добави близо 3,720 токена към портфолиото си.Таксите за трансфер за транзакцията възлизат на 0,005 BTC или приблизително $189...
ЮНИ. 12, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света