НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Илон Мъск говори с копачите на Биткойн за възобновяема енергия

МАЙ. 25, 2021 01:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Илон Мъск говори с копачите на Биткойн за възобновяема енергия

Туит от главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск показва, че той предприема стъпки за насърчаване на използването на възобновяема енергия от страна на Биткойн копачите.

В туит от преди два часа Мъск каза, че е разговарял с копачите на Биткойн, които са базирани в Северна Америка. По време на разговора тези миньори се ангажираха да публикуват план за използване на възобновяеми източници, както и да разкрият настоящите си начини за получаване на възобновяема енергия. Те също призовават другите копачи по света да направят същото, според Мъск.


„Потенциално обещаващо“, завърши неговият туит.


Изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър заяви, че е свикал срещата. Сейлър написа в Twitter, че северноамериканските копачи, с които е разговарял Мъск, са се съгласили да сформират "Биткойн Майнинг Съвет", който според него ще насърчи прозрачността на използването на енергия, за да "ускори инициативите за устойчивост в световен мащаб.


ПРОЧЕТИ ОЩЕПървото ICO на Cardano завърши успешно


Сейлър заяви, че присъстват ръководители от Argo, Block Cap, Core Scientific, Galaxy Digital, Hive, Hut8, Marathon и Riot. Според Сейлър те "решиха да създадат организация за стандартизиране на енергийната отчетност, да преследват целите на ESG в индустрията и да обучават, и да развиват пазара".


Миналата седмица Сейлър заяви, че неговите "субекти" притежават общо 111,000 BTC. Той непрекъснато добавя Биткойн към баланса на софтуерната фирма MicroStrategy и изразява подкрепата си за мрежата и криптовалутата.


Мъск също веднъж беше откровен застъпник на Биткойн, добавяйки го към баланса на фирмата за електрически превозни средства Tesla, която започна да приема плащания в криптовалутата. По това време той каза, че фирмата разглежда използването на други криптовалути, "които използват <1% от нужната енергия за транзакция на Биткойн".

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромна благотворителна организация ще позволи Биткойн дарения чрез ново партньорство

Организацията ще работи с доставчика на благотворителни платформи RenPSG, за да позволи на своите дарители да преместват криптовалути като Биткойн (BTC) в нови фондове, препоръчани от дарители, за да ...
СЕП. 25, 2021 19:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн в низходящ тренд? - анализатори споделят обещаващи прогнози

Последните данни на фирмата показват, че близо 2,000,000 BTC са преминали от краткосрочни към дългосрочни притежатели от април тази година.Рафаел Шулце-Крафт от Glassnode казва, че данните ясно показв...
СЕП. 25, 2021 00:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter пуска нова Биткойн (BTC) функционалност

Кликването върху функцията позволява на потребителите да насочват създателите към услуги на трети страни като CashApp, която се управлява от Square, платежна компания, основана от Джак Дорси. Но в опи...
СЕП. 24, 2021 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света