НАЧАЛО Други

Експерти твърдят че тази година ще има повече крипто престъпления

юни 24, 2018 18:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Експерти твърдят че тази година ще има повече крипто престъпления

Криптo пространство е изпълнено с престъпления. Биткойн и други криптовалути се използват ежедневно за продажба на контрабандни стоки и забранени услуги.

Крипто борсите се хакват и ограбва от милиони с нарастващ темп, усилията за изпиране на пари се подпомагат от различни токени, а ICO измамите продължават да хвърлят съмнение върху целия сектор.

Няколко финансови експерти и експерти по блокчейн наскоро се изказаха на панела, наречен „Blockchain, The New Digital Age“ на годишната конференция на киберсигурността в университета в Тел Авив. Експертите коментираха някои от препятствията, пред които се изправят блокчейн и криптовалутите по пътя им към масовата адаптация.

Престъпността като възпиращ фактор при разпространението на крипто беше централна тема на дискусията. Лотем Финкелстийн, разузнавателен анализатор за заплахи в израелската компания за киберсигурност Check Point Software Technologies, смята, че престъпленията, свързани с крипто, включително хакове и финансови измами, ще надминат всички останали киберпрестъпления през 2018 г.

Хайм Пинто, главен технически директор на Bank Hapoalim, най-голямата банка в Израел, заяви, че блокчейн е все още в „хайп цикъл“ и все още не е използвал реалния свят. Той също така коментира, че анонимната природа на транзакциите с криптовалути е привлекателна характеристика за престъпниците и подпомага злонамерените им действия.

Друго потенциално престъпление в сектора на крипто е манипулирането на цените. Преподавателят по икономика в университета в Тел Авив, Нийл Гандал представи документ, който твърди, че първият бум на Биткойн през 2013 г. е причинен от един търговец, който използва роботи за търговия.


Той също така цитира проучване, което приписва възхода до $ 20,000 от декември 2017 г. на манипулация. Професор Гандал казва, че са необходими регулаторни действия, за да се избегнат манипулаторите и да се възстанови доверието в пазара.

Панелната дискусия обаче не беше негативна. „Съществуват реални проекти“, каза Джон Велизариос, главен директор в Accenture.

Виждаме блокчейн приложения за капиталови пазари, борси, системи за клиринг и сетълмент, и платежни системи. Технологията се развива и приложенията стават все по-значими.

Експертите виждат основната технология като полезна и интригуваща за бизнеса, но твърдят, че репутацията на индустрията трябва да се подобри, за да привлече потока от институционални фондове в пазара на криптовалути.

Панелът обикновено се съгласи, че тъй като пазарът се развива и регулациите елиминират много от престъпленията, които се въртят около крипто, обществото ще се чувства по-комфортно с използването на цифровите активи за ежедневни транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене