НАЧАЛО Други

Експерти твърдят че тази година ще има повече крипто престъпления

юни 24, 2018 18:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Експерти твърдят че тази година ще има повече крипто престъпления

Криптo пространство е изпълнено с престъпления. Биткойн и други криптовалути се използват ежедневно за продажба на контрабандни стоки и забранени услуги.

Крипто борсите се хакват и ограбва от милиони с нарастващ темп, усилията за изпиране на пари се подпомагат от различни токени, а ICO измамите продължават да хвърлят съмнение върху целия сектор.

Няколко финансови експерти и експерти по блокчейн наскоро се изказаха на панела, наречен „Blockchain, The New Digital Age“ на годишната конференция на киберсигурността в университета в Тел Авив. Експертите коментираха някои от препятствията, пред които се изправят блокчейн и криптовалутите по пътя им към масовата адаптация.

Престъпността като възпиращ фактор при разпространението на крипто беше централна тема на дискусията. Лотем Финкелстийн, разузнавателен анализатор за заплахи в израелската компания за киберсигурност Check Point Software Technologies, смята, че престъпленията, свързани с крипто, включително хакове и финансови измами, ще надминат всички останали киберпрестъпления през 2018 г.

Хайм Пинто, главен технически директор на Bank Hapoalim, най-голямата банка в Израел, заяви, че блокчейн е все още в „хайп цикъл“ и все още не е използвал реалния свят. Той също така коментира, че анонимната природа на транзакциите с криптовалути е привлекателна характеристика за престъпниците и подпомага злонамерените им действия.

Друго потенциално престъпление в сектора на крипто е манипулирането на цените. Преподавателят по икономика в университета в Тел Авив, Нийл Гандал представи документ, който твърди, че първият бум на Биткойн през 2013 г. е причинен от един търговец, който използва роботи за търговия.


Той също така цитира проучване, което приписва възхода до $ 20,000 от декември 2017 г. на манипулация. Професор Гандал казва, че са необходими регулаторни действия, за да се избегнат манипулаторите и да се възстанови доверието в пазара.

Панелната дискусия обаче не беше негативна. „Съществуват реални проекти“, каза Джон Велизариос, главен директор в Accenture.

Виждаме блокчейн приложения за капиталови пазари, борси, системи за клиринг и сетълмент, и платежни системи. Технологията се развива и приложенията стават все по-значими.

Експертите виждат основната технология като полезна и интригуваща за бизнеса, но твърдят, че репутацията на индустрията трябва да се подобри, за да привлече потока от институционални фондове в пазара на криптовалути.

Панелът обикновено се съгласи, че тъй като пазарът се развива и регулациите елиминират много от престъпленията, които се въртят около крипто, обществото ще се чувства по-комфортно с използването на цифровите активи за ежедневни транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене