НАЧАЛО Други

Ексклузивно: Кандидат-сенатора Остин Питърсън за крипто

юни 18, 2018 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ексклузивно: Кандидат-сенатора Остин Питърсън за крипто

Състезанията за Сената обикновено са сходни.

Има няколко кандидати, някои рутинни разпити, няколко шокиращи обвинения и достатъчно глупости, за да направят дори прогресивни журналисти да изглеждат сякаш украсяват своите субекти.

Политическите възгледи настрана, Остин Питърсън изглежда въплъщава либералния дух, издигнат от по-анархичните членове на общността на криптовалутите. В кратък разговор той постоянно сочи недостатъците на голямото правителство, разказа за мислите си за това, до къде могат да стигнат криптовалутите и говори за някои от недостатъците на централизираните платформи в епохата на фалшиви новини.

Питърсън е внушителна фигура. Ако го потърсите в Google, първото нещо, което ще видите, е, че държи пистолет и се усмихва. Кариерата му е най-малко атипична. Той е бил модел, продуцент и консултант. По-голямата част от неговата неполитическа кариера е изразходвана в журналистиката. Понастоящем ръководи информационните сайтове Liberty Viral и The Libertian Party.

Той неуспешно се кандидатира за номинация на либералната партия срещу бившия губернатор на Ню Мексико Гари Джонсън в президентските избори през 2016 г. Сега той се кандидатира за седалище в Мисури и не веднъж името му е стигало до новините.


По-рано тази година имаше информация, че г-н Питърсън получава 24 биткойна. Оказва се, че той всъщност е трябвало да изпрати два пъти четвърт милион долара донация, защото превишил лимита на Федералната избирателна комисия. След като получава толкова много подкрепа от крипто потребители, възгледите му относно крипто регулацията и дали някога е видял крипто като потенциален заместител на фиатните валутите.

Изгледът на г-н Питърссн към паричната политика е много либерален и имитира в близък план този на Австрийското училище по икономика. Той вярва, че Америка може и трябва да подкрепя икономически модел без централна банка.

Този децентрализиран модел на американската икономика би могъл да накара доларът да се конкурира с криптовалутите за господство в американската икономика и да остави вратата отворена за токенизацията на всичко. Заради икономическите му възгледи, крипто даренията дадени на Питърсън, придобиват смисъл.

Другото интересно нещо за Питърсън е публичността, която е получил във връзка с забраната му от Facebook. Г-н Петерсен е бил баннат от Facebook два пъти, след като е дал оръжие AR-15. Facebook отново банва Питърсън за 30 дни, когато той щеше да пусне друга AR-15 пушка.

Докато Питърсън е против регулирането на Facebook, защото ще въздейства на свободния пазар, той смята, че децентрализираните социални мрежи са определена възможна конкуренция за Facebook, особено след като продължава да цензурира правото. Като цяло Питърсън излиза като твърд либерал и засега това отношение изглежда, че може да отразява възгледите на много хора в крипто общността. Само времето ще покаже дали това е така.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене