НАЧАЛО Други

Екологично решение за добив на криптовалути

юни 5, 2018 21:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Екологично решение за добив на криптовалути

ССЕ ще сложи копачки в швейцарските Алпи, за да намали разходите за ток и да сведе до минимум въглеродния отпечатък.

Според изчисленията на Digicoomist Bitcoin Energy Consumption Index (BECI), очакваното потребление на енергия от Биткойн нараства стабилно през последните години.

В момента то възлиза на 69 TWh, което е повече от това, което Чехия консумира и половината от годишното потребление на електроенергия в Холандия. Като се има предвид, че в това число не фигурират алткойни, действителното потребление е много по-голямо.

Крипто-общността бива критикувана за потреблението и се бори да намали разходите на електричество. Хилядите неизползвани сгради в швейцарските Алпи могат да се окажат решение на енергийните проблеми на индустрията.

Точката на кипене на водата е много по-ниска на високи височини, което позволява драстично намаляване на разходите за електроенергия, което прави и копаенето по-доходоносно. Всички печелят!

Swiss Alps Energy (SAE) са разработили модулни минни структури, съобразени с околната среда, предназначени за дългосрочна употреба.

Те могат да бъдат разположени в празни сгради, разположени на голяма надморска височина в швейцарските Алпи. Ниските температури позволяват естествено охлаждане на минното оборудване. Инженерната система ORC (Organic Rankine Cycle) на SAE позволява рециклиране на топлината, генерирана по време на копаенето, за производство на енергия.

Машинните структури на SAE могат да бъдат закупени или отдадени под наем с инвестиционна възвръщаемост над 360% за три години експлоатация. Освен минно оборудване, компанията предлага на своите клиенти услугата SAM Smart Mining. Това е специализирано решение, базирано на AI, използвано за идентифициране на най-печелившите монети, чрез проследяване на резултатите от добива на потребители, свързани със системата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене