НАЧАЛО Други

Екологично решение за добив на криптовалути

юни 5, 2018 21:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Екологично решение за добив на криптовалути

ССЕ ще сложи копачки в швейцарските Алпи, за да намали разходите за ток и да сведе до минимум въглеродния отпечатък.

Според изчисленията на Digicoomist Bitcoin Energy Consumption Index (BECI), очакваното потребление на енергия от Биткойн нараства стабилно през последните години.

В момента то възлиза на 69 TWh, което е повече от това, което Чехия консумира и половината от годишното потребление на електроенергия в Холандия. Като се има предвид, че в това число не фигурират алткойни, действителното потребление е много по-голямо.

Крипто-общността бива критикувана за потреблението и се бори да намали разходите на електричество. Хилядите неизползвани сгради в швейцарските Алпи могат да се окажат решение на енергийните проблеми на индустрията.

Точката на кипене на водата е много по-ниска на високи височини, което позволява драстично намаляване на разходите за електроенергия, което прави и копаенето по-доходоносно. Всички печелят!

Swiss Alps Energy (SAE) са разработили модулни минни структури, съобразени с околната среда, предназначени за дългосрочна употреба.

Те могат да бъдат разположени в празни сгради, разположени на голяма надморска височина в швейцарските Алпи. Ниските температури позволяват естествено охлаждане на минното оборудване. Инженерната система ORC (Organic Rankine Cycle) на SAE позволява рециклиране на топлината, генерирана по време на копаенето, за производство на енергия.

Машинните структури на SAE могат да бъдат закупени или отдадени под наем с инвестиционна възвръщаемост над 360% за три години експлоатация. Освен минно оборудване, компанията предлага на своите клиенти услугата SAM Smart Mining. Това е специализирано решение, базирано на AI, използвано за идентифициране на най-печелившите монети, чрез проследяване на резултатите от добива на потребители, свързани със системата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене