НАЧАЛО Биткойн

Екологична еволюция при Биткойн: Въздействието на добива върху планетата

март 9, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Екологична еволюция при Биткойн: Въздействието на добива върху планетата

Неотдавнашни проучвания показват, че екологичните, социалните и управленските характеристики на добива на Биткойн се подобряват.

Въпреки това основните медии все още представят процеса като заплаха за планетата. Според Дейвид Батен, рисков капиталист в областта на климатичните технологии, ефективността на добива на Биткойн се увеличава.

Работейки с блокчейн анализатора Уили Ву, те създадоха четири Биткойн ESG графики (екологично, социално и корпоративно управление), за да подкрепят своите констатации.

През последните две години устойчивостта на добива на Биткойн непрекъснато се подобрява и сега 52.6% сектора използва устойчива или възобновяема енергия.

Откакто Китай забрани добива на Биткойн, тенденцията на нарастване на емисиите се обърна. Емисиите за всеки един долар пазарна капитализация намаляват. Това значи, че за разлика от световната финансова система, пазарната капитализация на Биткойн може да расте, докато емисиите намаляват.

Освен това добивът на Биткойн става все по-енергийно ефективен като произвежда по-малко емисии, отколкото е потреблението му. Забраната за добив в Китай е благоприятна за индустрията, а Исландия и Норвегия се очертават като центрове с изцяло възобновяемо производство на енергия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум ще продължат възхода си – К. Бърниски


Строгите регулации за използване на енергия в САЩ и Канада също водят до това, че все повече майнинг компании използват устойчива енергия.

Въпреки увеличаването на мощността на мрежата и трудността на добива, рентабилността от майнинга остава ниска и миньорите се борят за печалба, независимо от енергийния си източник.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Цените на Биткойн и Етериум се понижиха след иск на CFTC срещу Binance

В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заведе дело срещу Binance, водещата борса за криптовалути по отношение на обема на търговията, както и срещу нейния главен изпълнителен директор Чанпенг Джао.

март 27, 2023 20:40 2 мин. четене

MicroStrategy с поредната покупка на Биткойн в размер на $150 милиона

Дори в този период на икономическа несигурност гигантът в областта на бизнес разузнаването MicroStrategy продължава да трупа Биткойн.

март 27, 2023 17:00 2 мин. четене

Биткойн: Анализатор споделя предупреждение за корекция

Никълъс Мертен, водещ на DataDash, популярен канал за криптовалути в YouTube, прогнозира, че Биткойн (BTC) няма да види възход, дори ако Федералният резерв отново включи печатниците за пари.

март 27, 2023 9:00 3 мин. четене

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене