НАЧАЛО Други

Една от най-големите банки в света съобщи за изтичане на личните данни на клиентите

26.05.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Една от най-големите банки в света съобщи за изтичане на личните данни на клиентите

Една от най-големите банки в света разкри нарушение на сигурността на данните, което е довело до компрометиране на информация за клиенти и служители.

В свое изявление Santander обяви, че знае за „неоторизиран достъп“ до база данни на трета страна, която съдържа информация за неуточнен брой клиенти и служители.

Santander, с активи за $1.8 трилиона и операции на десет пазара в Европа и Северна и Южна Америка, съобщи, че нарушението е засегнало клиенти в Чили, Испания и Уругвай.

След проведено разследване потвърдихме, че е получен достъп до информация, свързана с клиенти в Чили, Испания и Уругвай, както и с настоящи и някои бивши служители. Не са засегнати данни от други пазари на Santander“, се казва в изявлението.

Банката не предостави конкретни данни за изложените чувствителни данни, като само уточни, че „ данните за транзакциите“ и „пълномощията“ остават защитени.

Santander се извини за причиненото безпокойство и се свързва със засегнатите клиенти и служители. Банката също така е информирала регулаторните и правоприлагащите органи и си сътрудничи тясно с тях.

За справяне с инцидента банката е предприела мерки, включващи „блокиране на компрометирания достъп до базата данни и прилагане на допълнителни механизми за предотвратяване на измами, за да защити засегнатите клиенти“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ето какво показват данните за инфлацията в Китай

Потребителските цени в Китай се отбелязаха леко увеличение през май, като Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши с 0.3% на годишна база, почти същото като през април.

13.06.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.