НАЧАЛО Други

Един от най-големите доставчици на платежни решения си партнира с крипто компанията BitPay

05.10.2021 0:04 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Един от най-големите доставчици на платежни решения си партнира с крипто компанията BitPay

Verifone, един от водещите световни доставчици на платежни решения, обяви "разширяването на технологията за плащане в блокчейн на BitPay, за да позволи на потребителите да плащат в криптовалута на платформите на Verifone - магазина и eCommerce облачната услуга в района на САЩ“.

Тази американска мултинационална корпорация, която е основана през 1981 г. и със седалище в Корал Спрингс, Флорида, предлага на търговците решения за плащане по всички канали за продажби: в магазина, в мрежата и на мобилни устройства.

В прессъобщение, публикувано на 28-ми септември, Verifone посочва, че новото решение за “крипто плащания“, което е резултат от партньорство с BitPay, водещият в света процесор за плащане чрез крипто, беше пуснато на този ден.

ПРОЧЕТИ ОЩЕИлон Мъск прави обещание пред Dogecoin общността

Това решение позволява на търговците да “разширят своята база за приемане на клиенти и да насърчат приемането на крипто, като същевременно са защитени от волатилността на цените на пазарите на криптовалути“. Verifone очаква тя да бъде “лесна за прилагане от търговците и интуитивна за потребителите“.

Verifone казват на търговците, че тяхното решение за крипто плащания предлага три основни предимства:

  • То привлича нови клиенти, тъй като позволява на търговците да приемат крипто “толкова гладко, колкото и други разширени методи на плащане, без да изискват купувачите да преместват пари или да изтеглят ново приложение“.
  • Работи както в мрежата, така и в магазина. Това означава, че крипто се приема от родните крипто портфейли на потребителите на разплащателното устройство Verifone или в мрежата чрез решенията за електронна търговия на Verifone.
  • Рискът и волатилността на крипто е премахнат и транзакциите “се извършват незабавно в местна валута“.

Ето как ще работи това:

При плащане потребителите ще изберат своя предпочитан крипто портфейл на устройство Verifone и ще сканират QR код на екрана, използвайки своя крипто портфейл, за да завършат транзакцията. След като крипто средствата са проверени, търговецът ще получи съобщение за одобрение на терминала в магазина. Средствата ще бъдат уредени незабавно по банковата сметка на търговеца в традиционна валута (напр. щатски долар) чрез Verifone.

Поддържат се всички основни крипто портфейли, като Blockchain.com, BRD и Metamask. Що се отнася до криптовалутите, с които потребителите ще могат да извършват плащания, в момента наборът от поддържани криптоактиви се състои от Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Dogecoin (DOGE), Биткойн Кеш (BCH), Wrapped Bitcoin (WBTC), Лайткойн (LTC) и пет стабилни монети, обвързани с USD (GUSD, USDC, PAX, DAI и BUSD).

Стивън Пеър, съосновател и главен изпълнителен директор на BitPay, каза следното:

Търговската база на Verifone включва много от най-големите и най-известни марки в света, които искат да се включат в разрастващия се крипто пазар. Това партньорство позволява на тези фирми лесно и сигурно да приемат крипто плащания и да се възползват от увеличеното потребителско търсене, за да харчат криптовалути.

Джереми Белосток, ръководител на отдела за “разширени методи на плащане (APMs)” към Verifone, заяви:

Нашата търговска база е заета с разрешаването на няколко нови разширени метода на плащане (APM), а апетитът за крипто плащания експлодира тази година. Заедно ние решихме всички потенциални предизвикателства пред търговците: няма риск при превод, ниски разходи и потребителите ще намерят плащането за много безпроблемно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.