НАЧАЛО Биткойн

Един от най-големите Биткойн миньори в САЩ е продал 79% от своите монети

юли 5, 2022 21:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Един от най-големите Биткойн миньори в САЩ е продал 79% от своите монети

Във вторник (5 юли) Core Scientific, Inc. (NASDAQ: CORZ), "лидер в областта на високопрофилни центрове за блокчейн данни и софтуерни решения", обясни защо е трябвало да продаде 7,202 биткойна от баланса си.

Core Scientific „управлява блокчейн центрове за данни в Северна Америка от 2017 г., като използва своите съоръжения и портфолио от интелектуална собственост за колокиран добив на дигитални активи и самостоятелен добив“. Компанията „управлява центрове за данни в Джорджия, Кентъки, Северна Каролина, Северна Дакота и Тексас и очаква да започне дейност в Оклахома през втората половина на 2022 г.“.

Според прессъобщението, публикувано по-рано днес, Майк Левит, главен изпълнителен директор на Core Scientific, каза следното: 

„През юни продължихме да увеличаваме капацитета на центровете за данни, да разрастваме активите си за самостоятелно добиване и да разполагаме допълнителни колокирани ASIC сървъри за нашите клиенти. Нашата индустрия преживява огромен стрес, тъй като капиталовите пазари отслабват, лихвените проценти се повишават, а икономиката се справя с историческата инфлация. Нашата компания успешно е преодолявала спадове в миналото и сме уверени в способността си да се справим с настоящите пазарни сътресения…

Работим за укрепване на баланса си и повишаване на ликвидността, за да посрещнем тази предизвикателна среда, и продължаваме да вярваме, че до края на 2022 г. ще работим с над 30 EH/s в нашите центрове за данни. Оставаме фокусирани върху изпълнението на нашия план, като същевременно се възползваме от възможностите, които могат да възникнат. Очакваме с нетърпение да информираме акционерите си по-подробно по време на редовния ни конферентен разговор за приходите, планиран за 11 август.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Какво да очакваме от Cardano (ADA) този месец?

Що се отнася до продажбите на BTC на компанията през юни, в прессъобщението се посочва:

През месец юни Компанията продаде 7,202 BTC на средна цена от приблизително $23,000 за Биткойн с общи постъпления от приблизително $167 милиона. Към 30 юни 2022 г. Дружеството държеше 1,959 BTC и приблизително $132 милиона в брой в баланса си.

Постъпленията от продажбите на Биткойн (BTC) през юни бяха използвани предимно за плащания за ASIC сървъри, капиталови инвестиции в допълнителен капацитет на центрове за данни и планирано погасяване на дълг. Компанията ще продължи да продава самостоятелно добити BTC, за да плаща оперативни разходи, да финансира растежа, да погасява дългове и да поддържа ликвидност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене