НАЧАЛО Крипто Крими

Edge Wallet: 2,000 частни ключа бяха откраднати

февруари 25, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Edge Wallet: 2,000 частни ключа бяха откраднати

Наскоро Edge Wallet претърпя пробив в сигурността, в резултат на който бяха откраднати 2,000 частни ключа.

Екипът незабавно се справи с проблема и пусна актуализация, за да предотврати бъдещи инциденти. Нападателят се е насочил само към Биткойн и не е получил достъп до други активи.

Пробивът е настъпил поради уязвимост в частните ключове, произтичаща от определени действия, като например избор на конкретни опции в разделите за покупка и продажба или използване на функцията за качване на дневници.

Този пробив засегна 0.01% от всички ключове, направени чрез Edge, а общата открадната сума e петцифрена в щатски долари.

В миналото портфейла се е сблъсквал с противоречия, като например обявяването на поверителна карта Mastercard, която Mastercard не одобри. Зловредният софтуер Titan Stealer, който може да открадне различни видове поверителна информация също беше използван срещу портфейла.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на този алткойн скочи с близо 15,000%


За съжаление през последните 18 месеца крипто пазарът стана свидетел на многобройни кражби на криптовалути. Атаката с междуверижни мостове беше популярен експлойт, който доведе до някои от най-големите крипто хакове през 2022 г.

Въпреки че 2023 г. започна едва преди два месеца, стабилната монета USP и портфейлът Trust Wallet вече преживяха значителни хакове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене

Euler Labs изисква откраднатите $196 милиона да бъдат върнати в рамките на 24 часа

Euler Finance, базиран на Етериум протокол за отпускане на заеми, се опитва да възстанови милиони долари, откраднати от нападател.

март 16, 2023 8:00 1 мин. четене