НАЧАЛО Алткойни

Активността на Cardano в условията на пазарна турбуленция

01.05.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Активността на Cardano в условията на пазарна турбуленция

Стабилността на Биткойн след халвинга остава неуловима, което се отразява на по-широкия пейзаж на криптовалутите. Въпреки неотдавнашния спад в цената, при Cardano (ADA) се наблюдава увеличение на мащабните транзакции, известни като китова активност, което може да показва потенциални пазарни движения.

На 29 април компанията за крипто анализи Santiment съобщи за рязко нарастване на транзакциите с ADA на стойност над $100,000, достигайки шестмесечен връх с регистрирани 1,776 такива транзакции. Исторически погледнато, подобни скокове в активността на китовете често са предвестници на ценови обрати – момент, който представлява интерес, като се има предвид, че пазарната капитализация на ADA е спаднала с 43% от 13 март насам.

Технически анализ на Cardano

В по-широка техническа перспектива Cardano наскоро падна под долната граница на възходящия си тренд канал. Това нарушение може да означава забавяне на възхода или преминаване към по-хоризонтален тренд. Понастоящем ADA е изправена пред съпротива на границата от $0.46. Преодоляването на това ниво може да означава бичи обрат, но като цяло пазарните сигнали остават предимно негативни.

Динамиката на обема на търговията подсилва това мнение, като по-големи количества се появяват по време на ценови спадове – знак за намалено инвеститорско доверие. Освен това индексът на относителната сила (RSI) се колебае близо до 30 към момента на писане на статията, което подсказва, че пазарните нагласи са мечи с непрекъснати разпродажби при по-ниски цени.

Към момента на изготвяне на този материал ADA се търгува на цена от $0.4217, което представлява спад от 5.47% през последните 24 часа и увеличава седмичната загуба до 16%. През последния месец Cardano загуби 33% от стойността си.

Като се имат предвид тези фактори, техническите показатели за ADA са до голяма степен мечи. Въпреки сериозните покупки от страна на мащабни инвеститори, краткосрочните перспективи пред Cardano остават предизвикателни, което прави малко вероятно съществено увеличение на цената в близко бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.