НАЧАЛО Други

Двете страни на историята за скандала за Envion ICO-то

юни 11, 2018 13:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Двете страни на историята за скандала за Envion ICO-то

През януари 2018 г. ICO-то Envion влезе в списъка на десетте най-големи ICO в историята, като събраха 100 милиона долара.

С цел разрушаването и демократизирането на индустрията за добив на криптовалути с най-съвременните мобилни единици за копаене и експертен екип, швейцарския проект изглеждаше предназначен за велики неща, според съобщенията са искали да затворят сделки с IBM и лидера на Дубай.

Очевидно нещата не са се развили според плана. Екипът твърди, че сделките са пропаднали, а целите, очертани за инвеститорите, не са съвсем близо до постигането им, нито пък е ясно дали някога ще бъдат.

Компанията вече се е забъркала в огромен скандал с основателите и изпълнителните директори, които се обвиняват взаимно за измами. Компанията, която досега трябваше да изплаща дивиденти на инвеститори, се намира в задънена улица, а инвеститорите плачат за връщането на парите им в социалните медии.

Главният изпълнителен директор

CEO-то Matthias Woestmann, който финансира една от най-големите соларно-енергийни операции в Германия, твърди, че основателите са създали измамно, над 40 милиона допълнителни токена, за да се обогатят без знанието на борда, докато основателите твърдят, че Woestmann незаконно е поел дружеството и отказа да изгори токените, които са били в него.

Два дни по-късно Woestmann пуска видео казвайки, че 20 милиона токена, а не 40, са били незаконно генерирани. Запитан за очевидното противоречие в стойността на токените, Woestmann коментира:

Няма противоречие: 41 милиона токени са създадени без знанието и разрешението на борда. 24 милиона от тях са напълно незаконни, защото не са обхванати от проспекта. И аз като цяло бих казал, че германската съдебна система ще освети предполагаемите широкомащабни измами.

В своето видео изявление Woestmann продължи да казва на инвеститорите, че се създава нов токен, който да обезсили стойността на старите токени и да изплати на инвеститорите дивидентите, които им се дължат, когато е започнала операцията. Той обяснява двумесечното си мълчание за скандала, като казва: „Не бих могъл да се явя пред обществото с тези проблеми, без да имам решение“.

Той заявява, че финансовият регулатор на Швейцария е бил информиран за версията си на събитията и че е подадена наказателна жалба в Германия. „Ние ще заменим стария токен Envion с нов, който носи пълните права за изплащане за вас“, заяви той.

Също така добавя, че има само 50 милиона долара от наличните средства, като твърди, че основателите са излъгали за натрупаните пари. По въпроса за операциите, Woestmann каза:

Масовото производство все още не е започнало.

Основателите

Майкъл Лукоу е лидер на основателите и има много различна история, която да разкаже. Имената и пълномощията на основателите са премахнати от страницата на екипа на уебсайта на Envion, но те са пуснали свой собствен сайт, за да достигнат до своите инвеститори директно чрез поредица от публикации в блоговете и актуализации на видеоклипове.

Те поставят редица оплаквания срещу Woestmann, като се занимават с внезапната промяна в историята на Woestmann по отношение на 20-те милиона токена разлика в двете си изявления.

В резултат на правните си проблеми, г-н Woestmann преформулира проспекта на ICO-то.

Учредителите твърдят, че е прекъснал контакта с тях и след това ги е информирал, че той е упражнявал пълен контрол върху компанията, действие, за което се споменава като първото „аналогова хакерство“ в света на ICO, където средствата са били незаконно извлечени от портфейлите с криптовалута. Те цитират причините за това като липса на комуникация от тяхна страна, която те отричат.

Те обвиняват Woestmann, че незаконно е придобил мажоритарен дял в Envion AG и сега съдят компанията.


Woestmann има за задача да формира Envion като компания AG в Швейцария и по-късно е назначил изпълнителен директор с 19% дял от компанията. Основателите обединяват 81% от акциите си чрез съвместно притежавана компания Trado GmbH.

Woestmann настоява за споразумение в името на целесъобразността, чрез която изпълнителният директор ще контролира акциите на учредителите, за да ускори вземането на решения за първоначалното изграждане на компанията и да ги прехвърли на Trado малко преди ICO. Вместо това той не се съобрази с искането на основателите за прехвърляне на акции и скрито издаде повече акции чрез увеличение на капитала, което ги остави само с 33% собственост и никаква информация преди това на основателите.

Според учредителите Woestmann е отговорен за това, че не е изгорил допълнителните токени, които не са били разпределени, след като ICO-то приключи, въпреки че това беше част от инвестиционното предложение. Те изпратиха имейли от 3-ти май до Woestmann, като поискаха 5 милиона токена да бъдат изгорени до минимум като показване на добра воля, като още няма отговор на Woestmann в електронната поща и без публично обяснение за това още.

Ние сме готови да построим продукта. Контейнерите трябва да се търкалят от монтажната линия и да инсталират единици за добив. Планът беше да изплати дивиденти на нашите инвеститори досега. Не можем да направим това, защото сме блокирани от г-н Woestmann. Не е ясно, че той прави някакъв положителен принос в бизнеса на Envion.


каза Luckow

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене

Tiffany разпродаде цялата си NFT колекция за 20 минути

Американският търговец на луксозни бижута Tiffany & Co. дебютира и разпродаде всичките си 250 NFT в петък за около 20 минути.

август 8, 2022 9:31 1 мин. четене