НАЧАЛО Крипто Крими

Двама американци откраднали милиони от училища, за да построят крипто мина

04.02.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Двама американци откраднали милиони от училища, за да построят крипто мина

Двама служители от училищен район в Калифорния признаха вината за присвояване на средства и ресурси в размер на приблизително $1.8 милиона, отклонявайки ги към извършване на нелегална операция за копаене на криптовалута, реновиране на имоти и придобиване на луксозни превозни средства.

Според констатациите на Министерството на правосъдието, Джефри Менге, помощник-директор, е присвоил около $1.5 милиона за период от четири години от Patterson Joint Unified School District в Сакраменто. В същото време Ерик Драберт, ИТ директорът, призна, че е откраднал до $300,000.

Обвиненията срещу Менге и Драберт включват манипулиране на таксуването в рамките на училищния район чрез компания, контролирана от Менге, на име CenCal Tech. Използвайки изфабрикувана изпълнителна личност на име Франк Барнс, дуото извърши „измамни транзакции, надхвърлящи $1.2 милиона“, като се включи в практики като двойно фактуриране, свръхфактуриране и фактуриране за артикули, които никога не са били доставени от CenCal Tech до училищния район.

Освен това, незаконно получените средства са били използвани за придобиване на графични карти от висок клас, създаване на операция за добив на криптовалута, която използва електричеството на училищния квартал.

Менге се е отдал на екстравагантни лични разходи, включително закупуване на луксозни превозни средства като Ferrari 458 Italia от 2010 г. и финансиране на реконструкцията на резиденцията си. Освен това той се възползва от отстъпка от $37,700, за да придобие училищния камион Chevy, като впоследствие го продал с печалба от $27,000. Драберт използва присвоените пари, за да обнови ваканционната си хижа.

Миналата година Федералното бюро за разследване (ФБР) извърши обиски в резиденциите им. Като част от споразумение за признаване на вината, Менге предава активите си, включително Jeep Wrangler Hellcat, Audi R8 Quattro и Ferrari, наред с други вещи.

И двамата лица се признаха за виновни във федерален съд в Сакраменто и сега са изправени пред минимална присъда от 10 години затвор заедно с глоба от $250,000. Присъдата е насрочена за 30 май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Фалшиви криптовалути използват БРИКС, за да крадат от инвеститорите

Изследователи в областта на сигурността установиха, че има тревожен ръст във фалшифицирането на криптовалути, като се обръща специално внимание на компаниите от списъка Fortune 100.

21.02.2024 7:00 2 мин. четене

Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в резултат на който бяха загубени BTC и ETH на стойност над $26 милиона.

19.02.2024 10:00 2 мин. четене

Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред потенциални последствия, които биха могли да окажат значително влияние върху начина, по който Съединените щати регулират и налагат спазването на правилата в крипто индустрията.

18.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.