НАЧАЛО Алткойни

Два големи Етериум инвеститора се събудиха

декември 19, 2022 22:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Два големи Етериум инвеститора се събудиха

Големи количества Етериум (ETH) са в движение, тъй като неактивни досега акаунти на китове се събуждат от петгодишна дрямка.

На 19 декември каналът за анализи „Lookonchain“ съобщи, че два спящи адреса на Етериум са започнали да проявяват активност.

Адресите не са били активни в продължение на пет години, но са се раздвижили на 18 декември. От тях са били изпратени два трансфера на обща стойност 22,983 ETH, което е над $27 милиона към момента на писане на статията.

Според информацията средствата са отишли в свежи портфейли, като все още няма изтичане на други места. Не е ясно и с какво са свързани преводите или кои са Етериум китовете.

Етериум в движение

Това не са единствените адреси на големи инвеститори, които местят ETH в последно време. Lookonchain съобщи още, че Three Arrows Capital (3AC) е преместила 2,000 ETH от притежанията си на 19 декември. След преместването адресът на 3AC все още притежава 6,595 ETH. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DCG заключват стотици милиони на нидерландска крипто борса


Последният голям трансфер на ETH според Whale Alert беше вчера, когато 23,758 ETH на стойност около $28 милиона бяха прехвърлени от Bitfinex към неизвестен портфейл.

Подобрения на Етериум мрежата

През 2023 г. предстои да се случат някои големи неща за мрежата на Етериум. Тегленето на заложени средства ще бъде разрешено през първата половина на годината. Това обаче може да окаже по-голям натиск върху цените, ако на стейкърите им се наложи да продадат актива бързо.

Понастоящем във веригата Beacon са заложени около 15.66 милиона ETH. По текущи цени това се оценява на около $18.5 милиарда. 

Друго подобрение е разгръщането на данкшардинг с EIP-4844. Това ще доведе до намаляване на таксите за разгръщане от 10 до 100 пъти, но се очаква едва през втората половина на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aptos (APT) има повече потенциал от Solana (SOL) – Coin Bureau

Блокчейн протоколът от първи слой Aptos (APT) набира инерция, превръщайки се в един от най-добре представящите се алткойни на криптопазара.

февруари 7, 2023 16:37 2 мин. четене

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене