НАЧАЛО Биткойн

Държава от Южна Америка включва Биткойн в плановете си за икономическо развитие

11.06.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Държава от Южна Америка включва Биткойн в плановете си за икономическо развитие

Парагвай разработва системни стратегии за капитализиране на своя излишък от хидроенергия, пренасочвайки го към копаене на Биткойн.

Това съвпада с по-големите икономически цели на южноамериканската нация. Язовир Итайпу, една от най-големите водноелектрически централи в света, генерира повече енергия от вътрешното търсене на страната и 80% от произведената енергия не се използва на местно ниво. Парагвай има за цел да оползотвори този излишък, за да привлече чуждестранни инвестиции и да подсили хазната си.

Ниските разходи за електроенергия в Парагвай привличат глобалното внимание и превръщат страната във важен регион за индустрията за добив на Биткойн. Намерението да се печели от излишъка на хидроенергия е показателно за интелигентен подход към устойчивостта и инвестиция в бъдеща социално-икономическа стабилност.

Но този ход беше съчетан с разговори за по-строго регулиране на сектора. Националният конгрес на Парагвай предложи шестмесечно спиране на добива на BTC, докато съхранението и търговията с криптовалути също бяха ограничени по-рано тази година. Целта на предложението е да се предотвратят незаконни дейности по копаене и да се елиминират рисковете, произтичащи от виртуални активи.

Изглежда, че Парагвай използва тази двойна стратегия за инестиране в Биткойн миньорите, като същевременно разработва регулаторна рамка, което е показателно за балансирания подход към икономическото развитие.

За да привлекат правилния вид операции и чуждестранни инвестиции, Парагвай избраха да въведат регулаторна рамка за всички бизнеси в индустрията, за да подобрят доверието в инвеститорите и да утвърдят страната като изключително евтина и устойчива дестинация за копаене на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.