НАЧАЛО Други

Държава от БРИКС в готовност да пусне собствена дигитална валута

ноември 2, 2023 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Държава от БРИКС в готовност да пусне собствена дигитална валута

В близко бъдеще световната икономика може да отбележи значителна промяна в посока на дигиталните финанси, като Бразилия е готова да бъде водеща.

Големите банки в страната, включително Itau, BTG и Santander, се подготвят за пускането на бразилската дигитална валута, като укрепват екипите си. Този ход е в отговор на плановете на Централната банка да въведе дигитализирана версия на националната валута.

Икономическият алианс БРИКС вече възприе дигиталната валута, като представи BRICS Pay – платежна система за международни транзакции, базирана на блокчейн. Китай постигна важен етап, като уреди първата петролна сделка в своя дигитален юан. Бразилия, член на алианса БРИКС, сега е готова да последва примера му, вдъхновена от успеха на Китай и положителния прием на BRICS Pay.

Няколко от най-големите бразилски банки активно се подготвят за пускането на дигиталния бразилски реал, известен като Drex. Те увеличават броя на служителите си и отделят ресурси в очакване на въвеждането на валутата в цялата страна.

Освен това се очаква блокчейн платформата, в партньорство с дигиталния актив, да подобри пазарната динамика, стимулирайки икономическия растеж в латиноамериканската държава.

Успехът на бразилската дигитална валута има голямо значение, като потенциално сигнализира за преминаване към дигитални финанси в рамките на алианса БРИКС. Това развитие може да послужи като катализатор за намаляване на зависимостта от щатския долар и ускоряване на икономическата трансформация в тези глобални икономики.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.