Home

Дългоочакваният дебат между Байдън и Тръмп наближава – ще се обсъжда ли крипто?

27.06.2024 13:51 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дългоочакваният дебат между Байдън и Тръмп наближава – ще се обсъжда ли крипто?

Тазгодишните президентски избори се очертават да бъдат доста интересни, особено за сектора на криптовалутите.

САЩ обикновено възприемат предпазлив и строг подход към дигиталните активи, но напоследък някои политици демонстрират подкрепа за крипто секторът. Сред тях е бившият президент Доналд Тръмп, чиято благоприятна позиция за пазара изненада мнозина. Следвайки примера на Тръмп, Джо Байдън също се присъедини към тази тенденция. Докато някои разглеждат това като стратегически ход на двете партии за привличане на избиратели, други са нетърпеливи да чуят дискусии за Биткойн в предстоящия президентски дебат.

Байдън и Тръмп ще участват в първия за годината президентски дебат, организиран от CNN, в петък, 28 юни, от 04:00 ч. българско време. Това ще бъде първият им дебат от 2020 г. насам, като водещи ще бъдат Дана Баш и Джейк Тапър. От CNN заявиха, че водещите ще използват всички инструменти, с които разполагат, за да наложат спазването на времето и да се проведе качествен дебат.

Една от потенциалните водещи теми за обсъждане ще са криптовалутите. “Stand With Crypto“, водеща група за защита на криптовалутите, инициира онлайн кампания за събиране на мнения, в която настоява водещите от CNN да обърнат внимание на крипто въпросите, по време на дебата. Кампанията е събрала близо 2,300 подписа. В писмото се посочва:

“Предоставянето на възможност на основните кандидати да се произнесат относно тази трансформираща технология по време на първия дебат ще помогне на американските крипто притежатели да гласуват информирано.”

Освен това говорителката Сабрина Сидики подчерта важността на обсъждането на криптовалутите, заявявайки,

“Би било огромен пропуск за CNN да пропилее тази възможност, за да позволи на американците да разберат каква е позицията на кандидатите за президентския пост по този важен икономически въпрос.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.