НАЧАЛО Блокчейн

Дългоочакван Етериум проект стартира основната си мрежа

10.04.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дългоочакван Етериум проект стартира основната си мрежа

EigenLayer, протоколът за рестейкинг на Етериум (ETH), официално обяви старта на своята мрежа в неотдавнашно изявление, публикувано в X.

Протоколът EigenLayer предоставя на потребителите възможността да рестейкнат залозите на валидаторите на Етериум локално или чрез ликвидни токени за стейкинг. По този начин потребителите могат да разпределят тези средства към икономически сигурни протоколи на трети страни.

Преди приблизително една година Eigen Labs успешно приключи кръг на финансиране от серия А на стойност $50 милиона, който беше оглавен от Blockchain Capital.

В допълнение към пускането на основната мрежа се очаква EigenLayer да организира airdrop събитие на токени. В официалното изявление обаче не бяха разкрити допълнителни подробности относно това събитие.

Основното твърдение на EigenLayer е, че дава възможност на стартиращи блокчейн протоколи да използват сигурността на Етериум. Чрез платформата потребителите имат възможност да използват ETH, които са заложили, и да ги “рестейкнат” в рамките на значително по-голям пул от ETH в сравнение с други потребители.

Този рестейкнат ETH играе решаваща роля в защитата на други мрежи, известни като активно удостоверени услуги (AVS). Те обхващат широк спектър, вариращ от блокчейн мостове до борси или оракули.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойните в мрежата на Етериум се изстреляха нагоре – какво следва

През последните 24 часа цената на Етериум (ETH) се повиши с впечатляващите 20% благодарение на новината, че вероятността за одобрение на спот ETH ETF се е увеличила драстично от 25% миналата седмица до 75%.

21.05.2024 16:15 2 мин. четене

БРИКС може да се забави с плановете си за нова валута след смърта на президента на Иран

Президентът на Иран Ебрахим Раиси трагично загина при катастрофа с хеликоптер в неделя, отбелязвайки значителна загуба за Иран и неговите глобални отношения.

21.05.2024 11:30 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 300 лева в Етериум преди 5 години, колко щяхте да имате сега?

Цената на Етериум е изпитвала значителна волатилност през годините, но дългосрочните инвеститори като цяло са регистрирали сериозни печалби.

21.05.2024 9:30 2 мин. четене

Най-големият алткойн сезон в историята наближава според анализатор

Добре известен крипто анализатор подчертава, че най-завладяващият фактор за пазара на дигиталните активи в настоящия цикъл не е изкуственият интелект (AI), а по-скоро токенизацията на активи от реалния свят (RWA).

21.05.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.