НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще се срине под $20,000 до края на годината – Deutsche bank

10.04.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще се срине под $20,000 до края на годината – Deutsche bank

Неотдавнашно проучване, проведено от Deutsche Bank, разкри различни нагласи сред потребителите относно бъдещето на Биткойн (BTC).

Приблизително 30% от анкетираните очакват, че до края на 2024 г. BTC ще затвори под $20,000, според доклад на Bloomberg. Това проучване обхваща данни от клиенти на Deutsche Bank, намиращи се в Обединеното кралство, еврозоната и САЩ, като значителен процент от клиентите в тези региони предвиждат мечи изход за BTC през тази година.

Обратно, около 15% от клиентите на Deutsche Bank в САЩ имат по-бича перспектива, като предвиждат затваряне на годината за Биткойн над $75,000. Тази оптимистична гледна точка се откроява като най-изявената сред проучените прогнози. Тя отразява разделените настроения сред американските инвеститори, особено след одобрението на спот фондовете за търговия с BTC (ETF) през януари, което разтърси инвестиционния пейзаж.

САЩ се очертават като ключов регион за инвестиции в крипто фондове, както се подчертава в неотдавнашния седмичен доклад за потоците на компанията за управление на активи CoinShares. Със зашеметяващото разпределение на над $14 милиарда само през 2024 г. САЩ водят по инвестиции в тези финансови продукти, което до голяма степен се дължи на Биткойн ETF.

Вълнението около спот Биткойн ETF-и допринесе за това BTC да достигне рекордно висока стойност при малко над $73,700, отбелязвайки забележително 67% увеличение от началото на 2024 г. Очакването за предстоящото халвинг събитие допълнително подхранва спекулациите за потенциални скокове на цената на Биткойн през годината.

Въпреки разделените мнения, проучването показва, че 40% от респондентите запазват увереност в дългосрочната жизнеспособност на Биткойн, докато 38% предвиждат евентуалното му изчезване. Забележително е, че по-малко от 1% отхвърлят криптовалутите като преходна мода.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн ще се срине под $20,000 до края на годината – Deutsche bank”
  1. Бинанс-бг*,

    Това е измама. Чакайте биткойн да стане 20к $ . Манипулирано проучване и много ясно, че клиентите на банката така ще кажат.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.