НАЧАЛО Финтех

DriveWealth набират $400 милиона от SoftBank

юли 21, 2021 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DriveWealth набират $400 милиона от SoftBank

DriveWealth, финтех стартъп, подхранващ бума при търговията на дребно, ще набере до $400 милиона в кръг финансиране от серия D, воден от SoftBank и Insight Partners, според запознати с въпроса.

Точният размер на инвестицията все още се финализира, според един от хората, близки до ситуацията, докато друг човек каза, че сделката ще приключи незабавно. Оценката на компанията е неясна. Говорител на DriveWealth отказа коментар.

DriveWealth, базирана в Чатам, Ню Джърси, е инфраструктурна фирма, фокусирана върху предоставянето на достъп на инвеститорите на дребно до американския фондов пазар. Базираната на API платформа на фирмата помага на редица така наречени нео-брокери, робо-съветници и други финтех фирми да предлагат търговия с частични акции на американски компании. Клиентите на компанията включват Hatch, Revolut, Stake и MoneyLion.

DriveWealth приключи кръга на финансиране от Серия C в размер на $56.7 милиона през октомври 2020 г., воден от Point72 Ventures, с участието на Raptor Group, SBI Holdings, Route 66 Ventures, Mouro Capital и Fidelity International Strategic Ventures. Основана в края на 2012 г., компанията е набрала малко над $100 милиона в рисков капитал до момента.

Трейдинг мания

Имайки предвид Robinhood, клиентите на DriveWealth се възползваха от експлозия в аматьорската търговия с акции през последната година.

Бумът на търговията привлече вниманието в световен мащаб през януари 2021 г., когато група търговци на дребно, координирани от подраздела на WallStreetBets в Reddit, предизвика скок в цената на акциите на американския търговец на видеоигри GameStop, нанасяйки огромни загуби на хедж фондовете, които са шортнали.

ПРОЧЕТИ ОЩЕКитайската народна банка споделя допълнителни подробности за дигиталния юан

На 14-ти юли DriveWealth публикува проучване, основано на обобщени данни от милиони инвеститори на дребно, подкрепени от техните клиенти. Тя установи, че обемът на търговията и общият брой сделки през първата половина на 2021 г. са надминали общите годишни стойности за 2020 г. През юни рекордните $28 милиарда в средства на инвеститорите на дребно са се вливали в американски акции, според компанията. Това означава 20% увеличение на управляваните активи за DriveWealth през второто тримесечие.

„Революцията в търговията на дребно, започнала миналата година, бележи началото на нова ера на инвестиране – и ние видяхме, че тя ще продължи през първата половина на 2021 г.“, каза Боб Кортрайт, основател и главен изпълнителен директор на DriveWealth в изявление, публикувано заедно с проучването. „Тъй като дигиталните портфейли улесняват потребителите да инвестират безпроблемно в брандове, които познават, очакваме тези тенденции да продължат.“

SoftBank инвестира във финтех

През последните месеци SoftBank инвестира огромни суми капитал във финтех и крипто сектора.

Японската компания обяви инвестиция от $200 милиона в 2TM Group, компанията майка на най-голямата крипто борса в Бразилия Mercado Bitcoin, на 1-ви юли. Тази сделка беше финансирана от SoftBank Latin America Fund.

Миналата седмица SoftBank Vision Fund 2 съвместно ръководи инвестиция от $800 милиона от серия E в Revolut заедно с Tiger Global Management. Business Insider съобщава, че SoftBank също трябва да ръководи инвестиция от $530 милиона в платформата за търговия с незаменими токени (NFT) Sorare.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

септември 26, 2022 21:46 1 мин. четене

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене