НАЧАЛО Биткойн

Доналд Тръмп или Джо Байдън – кой е по-добрия избор за Биткойн?

19.01.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доналд Тръмп или Джо Байдън – кой е по-добрия избор за Биткойн?

Предвид одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в годината на изборите, решаващият дебат се върти около това коя администрация на САЩ подкрепя в по-голяма степен приемането на BTC: Тръмп или Байдън.

Въпреки че ерата на Байдън стана свидетел на значителни развития, президентството на Доналд Тръмп се откроява като малко по-благоприятно за растежа на Биткойн, поне досега. Нека разгледаме позициите на двете администрации по отношение на Биткойн, за да разберем коя от тях е по-благоприятна за приемането му.

По време на мандата на Тръмп преобладаваше забележителният “laissez-faire” подход към регулирането на криптовалутите. Тази стратегия на “свободни ръце” подейства като значителен катализатор за Биткойн и по-широките пазари.

Липсата на строги регулации при администрацията на Тръмп улесни по-голямата експанзия в крипто пространството, създавайки среда, в която проектите за Биткойн и блокчейн можеха да процъфтяват със сравнително малко пречки.

Икономическите политики на Тръмп, белязани от намаляване на данъците и дерегулация, също допринесоха за благоприятен инвестиционен климат, което косвено облагодетелства Биткойн.

Бичият пазар на акции и силният апетит за алтернативни инвестиции по време на неговото президентство се пренесоха в увеличени инвестиции в сферата на криптовалутите.

За разлика от тях администрацията на президента Джо Байдън сигнализира за преминаване към по-регулирана среда за криптовалутите.

Макар че регулирането се счита за съществено за дългосрочната стабилност и легитимност, съществуват опасения, че прекомерният надзор може да задуши иновативния дух на крипто света. Фокусът на Байдън върху регулаторната яснота, макар и полезен в някои аспекти, може да забави растежа, който Биткойн преживя по време на ерата на Тръмп.

При Байдън Биткойн среща предизвикателства и по отношение на масовото приемане и интегриране в традиционната финансова система.

В заключение, когато се оценяват двете администрации, президентството на Тръмп изглежда има леко предимство в насърчаването на по-благоприятна среда за приемането на Биткойн. Облекчената регулаторна позиция на неговата администрация изигра ключова роля за това крипто пазарът, по-специално BTC, да процъфти през 2021 г.

Макар че президентството на Байдън носи определени предимства за екосистемата на Биткойн, именно администрацията на Тръмп осигури по-благоприятни условия за приемането на Биткойн. Това предпочитание към епохата на Тръмп не отрича текущото развитие при Байдън, но подчертава въздействието на регулаторните подходи върху разрастващия се свят на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.