НАЧАЛО Регулации

Администрацията на Байдън представи нови правила за крипто транзакциите

август 30, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Администрацията на Байдън представи нови правила за крипто транзакциите

Нов регламент, предложен от Министерството на финансите на САЩ и наскоро оповестен публично, има за цел да задължи брокерите на криптовалути, включващи борси и процесори за плащания, да разкриват транзакциите на потребителите пред данъчната служба.

Намерението зад това действие е да се засили прилагането на данъчното законодателство и спазването му в общността на потребителите на криптовалути. Регламентът се стреми да разшири тълкуването на понятието “брокер”, за да обхване както централизирани, така и децентрализирани платформи за търговия, процесори на крипто плащания и специфични дигитални портфейли, които съхраняват активи като Биткойн, Етериум и незаменяеми токени.

Съгласно регламента брокерите ще предоставят формуляри както на данъчната служба, така и на потребителите, което ще улесни прецизното изготвяне на данъчните декларации. Тази инициатива е компонент на Закона за инвестиции в инфраструктурата и работни места от 2021 г. – начинание за $1 трилион, предназначено да повиши изискванията за данъчна отчетност за брокерите на дигитални активи и да удължи отговорностите за отчитане на значителни парични транзакции, които включват дигитални активи.

Предвижда се тези разпоредби да влязат в сила през 2025 г. и да донесат приходи в размер на приблизително $28 милиарда за десетгодишен период. Макар че Министерството на финансите възприема това като част от по-широкообхватно начинание за справяне с уязвимостите за укриване на данъци, свързани с дигиталните активи, обратната връзка от сектора на криптовалутите показва различни реакции.

Главният изпълнителен директор на Blockchain Association призна потенциалните предимства за редовните потребители, които спазват данъчните разпоредби, въпреки че критиците, като главния изпълнителен директор на образователния DeFi фонд, поставят под съмнение ефективността на този подход.

Преобладаващата директива на IRS задължава потребителите на криптовалути да докладват самостоятелно ангажиментите с дигитални активи, включително търговията, независимо от печалбите.

Някои сенатори от Демократическата партия, сред които и Елизабет Уорън, настояват за бързо изпълнение на разпоредбите, за да се възпрепятства манипулирането на системата от страна на укриватели на данъци и посредници в областта на криптовалутите. Предложенията могат да се представят до 30 октомври, а обществените консултации са насрочени за 7-8 ноември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.