НАЧАЛО Регулации

Доживотен затвор за крипто престъпления в Южна Корея?

07.02.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доживотен затвор за крипто престъпления в Южна Корея?

Южна Корея наскоро представи строги мерки, насочени към регулиране на криптовалутния пейзаж, като наказанията ще бъдат прилагани от 19 юли.

Съгласно нововъведения “Закон за защита на потребителите на виртуални активи” тежки последствия, включително възможност за доживотен затвор, очакват лицата, за които се установи, че нарушават разпоредбите. Основната цел на това законодателство е да се пресекат незаконни дейности като манипулиране на пазара и да се гарантира безопасността на дигиталните активи на потребителите.

Според изявления на Комисията за финансови услуги на Южна Корея (FSC) лицата, за които се установи, че нарушават предстоящите криптозакони, могат да бъдат осъдени на лишаване от свобода за минимум една година, както и на глоби в размер на 3-5 пъти неправомерно придобитите печалби. Нещо повече, лицата, за които се установи, че са натрупали незаконно значителни суми, надхвърлящи 5 милиарда корейски вона ($3.76 милиона), потенциално могат да бъдат осъдени на доживотен затвор или да бъдат принудени да предадат двойно по-големи печалби.

Законодателството, което беше прието през юли 2023 г., включва преходен период от една година, за да се даде възможност на дружествата да приложат необходимите мерки за съответствие. Сред ключовите изисквания е задължението на доставчиците на услуги за криптовалути да съхраняват значителна част от депозитите на потребителите в студени портфейли, като по този начин повишават мерките за сигурност. Освен това тези доставчици трябва да се включат в застрахователни програми, за да се улесни обезщетяването на потребителите, засегнати от пробиви в сигурността.

FSC подчерта, че законодателството е насочено към справяне с различни форми на неправомерно поведение на пазара на криптовалути, включително търговия с вътрешна информация, манипулиране на цените, измамни сделки и други незаконни дейности. Преминаването към налагане на наказателни санкции, за разлика от обикновените глоби, отразява по-широката цел за насърчаване на стабилността на пазара и защита на интересите на потребителите.

Тези мерки представляват началната фаза на всеобхватни усилия за реформа, насочени към създаването на стабилна регулаторна рамка за сектора на криптовалутите в Южна Корея. Очаква се вторичен законодателен акт, който понастоящем е в процес на разработване, да се съсредоточи върху стандартизирането на изискванията за издаване на токени и оповестяване на информация за инвеститорите в криптовалути, в очакване на одобрение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

Неотдавна Финансовият регулаторен орган на Испания, Националната комисия за пазара на ценни книжа (CNMV) издаде строго предупреждение срещу нелицензираните крипто борси, които работят в страната.

28.02.2024 20:50 2 мин. четене

Европа приема нови регламенти за незабавни плащания

Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури широкото разпространение на незабавните плащания в евро за потребителите и предприятията в ЕС и държавите от ЕИП.

27.02.2024 16:00 1 мин. четене

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

24.02.2024 11:30 1 мин. четене

Държава от Далечния изток може да забрани Binance

На фона на нарастващия регулаторен натиск перспективата за забрана на Binance във Филипините е голяма и предизвиква вълнение в глобалния криптовалутен пейзаж.

22.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.