НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin задмина Coinbase по пазарна капитализация

декември 20, 2022 18:16 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin задмина Coinbase по пазарна капитализация

Докато главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг разкриваше плановете си в понеделник да очертае приложима рамка за постигане на регулаторна яснота в областта на криптовалутите, се появи нещо, което може да изисква част от вниманието му: криптоборсата беше изпреварена по отношение на пазарната стойност от токен, който повечето хора смятат за шега.

Dogecoin (DOGE) за момент достигна най-високата си пазарна стойност от приблизително $89 милиарда на 8 май 2021 г., като цената на токена скочи до $0.6818.

Dogecoin надминава Coinbase

Към момента на писане на статията DOGE се търгува на цена от $0.074608, което представлява спад от 18% през последните седем дни. Но спадът на цената не би трябвало да има голямо значение, тъй като монетата сега се намира на 8-мо място в класацията на най-големите криптовалути в света, с пазарна оценка от $9.9 милиарда, сочат данни на CoinMarketCap.

За сравнение, Coinbase Global има пазарна оценка от около $8 миларда. Така че, това е близо $2 милиарда разлика между борсата и меме криптовалутата, съобщава Bloomberg.

Меме криптовлута изненада финансовия свят

Джейкъб Сансбъри, главен изпълнителен директор на онлайн платформата за търговия Pluto, казва следното за контраста в пазарната капитализация:

Не мисля, че има огромно количество съдържание, което може да се извлече от факта, че Dogecoin надмина Coinbase по отношение на пазарната капитализация – освен да се каже, че криптопазарът в момента е в голямо движение.

Сансбъри допълва, че: „Той [Dogecoin] е в такава ситуация, че добрите проекти са в лошо състояние, докато по-глупавите се справят сравнително добре“.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Болезнен спад предстои за този алткойн, твърди анализатор


Въпреки че разликата не определя пряко основната стойност на нито един от двата проекта, тя сочи към това как криптоактив, който малцина приемат сериозно, може да надмине акциите на най-голямата публична борса за дигитални активи в САЩ.

Dogecoin набра популярност в социалните медии заради шеговития си характер и подкрепата на множество известни личности. Подкрепата на видни личности, като Илон Мъск, е една от най-значимите причини за успеха на монетата.

След като през октомври милиардерът, главен изпълнителен директор на Tesla, придоби Twitter, стойността на Dogecoin се повиши значително, но тя спадна заедно с другите водещи криптовалути поради срива на FTX.

Междувременно данните на Google показват, че пазарната капитализация на Coinbase в момента е $8.1 милиарда. Пазарната капитализация на DOGE е с около $1.8 милиарда по-голяма от тази на родната криптовалута на борсата – COIN.

Тежка година за крипто

Coinbase беше една от най-тежко засегнатите криптокомпании, тъй като инвеститорите изтеглиха активите си от борсите в условията на продължаваща крипто зима. През тази година борсата е уволнила приблизително 1,200 служители.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2024 г. ще е изключително добра за Биткойн и Етериум – Раул Пал


Според главния финансов директор Алечия Хаас през 2023 г. Coinbase ще подходи по-консервативно към бизнеса си.

В светлината на неотдавнашните резки движения на цените на DOGE става ясно, че пазарът на криптовалути е силно волатилен и че стойността на всеки отделен дигитален актив може да варира значително във времето.

Dogecoin няма реална връзка с макросредата, а вместо това се движи почти основно от заглавия и хайп„, заяви Майкъл Сафай, партньор във фирмата за криптотърговия Dexterity Capital.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Cardano: Активното търсене на актива може да тласне цената нагоре

Докато оптимизмът в сектора на криптовалутите започва да затихва, Cardano (ADA) регистрира голямо търсене от страна на крипто трейдърите и инвеститори, което създава предпоставки за повишение на цената, ако тази тенденция се запази.

януари 30, 2023 18:15 2 мин. четене