НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin отново се изстреля след съобщение на Илон Мъск

15.03.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin отново се изстреля след съобщение на Илон Мъск

Много инвеститори, запознати с Dogecoin, разбират значението на забележките на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск относно стойността на токена.

По време на неотдавнашно посещение в гигафабриката на Tesla Мъск изрази убеждението си, че Tesla “в някакъв момент трябва да даде възможност за използване на [Dogecoin като официална форма на плащане за своите автомобили”. Той също така сплоти тълпата с жеста “Dogecoin to the moon”, с което предизвика радостни възгласи.

В отговор Dogecoin отбеляза бърз скок от 11% в рамките на 15 минути, като за сутринта се стабилизира около границата от $0.19 Въпреки това последва спафот $0.17, въпреки че все още показва известно увеличение от 1 % през последните 24 часа.

Коментарите на Мъск съвпадат с подновяването на инерцията при различни меме токени с голяма капитализация. Въпреки потенциалното въздействие на покупките на Tesla с Dogecoin върху търсенето на токена, скокът след изявлението на Мъск беше донякъде сдържан, което подсказва за модел, при който коментарите му водят до краткосрочни колебания в търговията, последвани от прибиране на печалбите.

Макар че някои стоки на Tesla могат да бъдат закупени с Dogecoin, всяка съществена интеграция на крипто плащанията с X Payments за закупуване на Tesla изглежда далечна. По този начин настоящата траектория на Dogecoin изглежда включва продължаваща волатилност, с потенциал за по-нататъшно раздвижване в сферата на спекулативните меме токени.

Очевидното забавление на Мъск с Dogecoin и неговата общност предполага личен интерес, може би произтичащ от това, че това е нещо като проект за домашен любимец (Мъск е известен с това, че притежава куче от породата шиба ину на име Флоки, което вдъхновява две нови меме монети). Дали Мъск в момента заема позиция в Dogecoin, остава неясно.

Въпреки оценката си от близо $25 милиарда, Dogecoin няма съществена полезност. Въпреки това оценката му изглежда откъсната от тази реалност, като ентусиазмът отново се разпалва. Инвеститорите очакват действията на Мъск, за да видят дали коментарите му ще се превърнат в осезаема интеграция или това е просто поредният епизод на шумотевица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Tether са издали USDT на стойност $1 милиард “от въздуха”

На 16 април, което съвпадна със значителните загуби на пазара на криптовалути, Tether добави в обращение USDT на стойност $1 милиард.

17.04.2024 15:06 2 мин. четене

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

17.04.2024 14:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Binance добавя 6 нови алткойн двойки за търговия

За да подобри търговския опит на потребителите и да разшири възможностите за търговия, Binance представи нови двойки за търговия и услуги за ботове за търговия на своята спот платформа.

16.04.2024 21:06 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.