Home

Dogecoin китовете се събуждат – какво следва за цената?

17.06.2024 22:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin китовете се събуждат –  какво следва за цената?

Dogecoin регистрира видими признаци на възстановяване на стойността си след седмица на слабо представяне сред водещите алткойни.

Това възстановяване е подкрепено от редица показатели, като например обема на търговията, който се е увеличил с повече от 120% само за последния ден до $881.5 милиона.

Dogecoin китовете

През уикенда китовете оказаха значително влияние върху пазара, след като за една нощ придобиха 6.4 милиарда DOGE. Данните на анализаторската фирма IntoTheBlock показват, че транзакциите на Dogecoin китове са се увеличили от най-ниското ниво от около 5.37 милиарда DOGE през последните седем дни до около 11.74 милиарда, преди да се установят в този период. Тези транзакции обикновено включват суми в размер на поне $100,000. Голямото натрупване на Dogecoin от големите играчи често е предвестник на потенциално покачване на цените.

Понастоящем Dogecoin изглежда готов за такова рали. Въпреки че се намира в продължителен низходящ тренд с понижение на цените с 3% през последните 24 часа и спад със 9% за последните 7 дни до $0.137, продължаващите покупки от китовете биха могли да променят пазарната динамика в огромна степен. Повишената им активност може да намали наличното предлагане на Dogecoin, като по този начин да доведе до по-високи цени на монетата.

Ролята на пазарните нагласи

Dogecoin губи влиянието си на пазара, като към момента на писане на статията пазарна капитализация е над $19 милиарда. Вместо да бъде двигател на пазарните сривове, Dogecoin постепенно става по-чувствителен към общите пазарни настроения.

Това може да е предимство за DOGE, особено ако се движи в тандем с Биткойн, а това е от полза, когато има приток в спот Биткойн ETF, водещ до повторен връх за BTC. Въпреки това, разработчика на Dogecoin Mishaboar е посъветвал общността да прояви предпазливост и да обмисли адекватно рисковете, преди да се впусне в алтернативни инвестиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Този токен може да поскъпне с над 20%, а една от меме криптовалутите да загуби над 40%

Известен анализатор и търговец на криптовалути предполага, че алткойн, базиран на Етериум (ETH), може да е готов за значително възходящо движение.

20.07.2024 22:00 2мин. четене

Скорошна публикация на Илон Мъск предизвика скок при меме монета

Неотдавнашната активност на Илон Мъск в социалните мрежи предизвика забележителен ръст на Non-Playable Coin (NPC) – криптовалута, свързана с NPC мемето.

20.07.2024 19:00 1мин. четене

Цената на XRP реагира, след промяна на датата на делото със SEC

Токенът XRP на Ripple поскъпна значително с над 6% след пренасрочването на среща при закрити врата от Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC), което породи нов оптимизъм за възможно уреждане на продължителния правен спор между Ripple и SEC.

20.07.2024 16:30 2мин. четене

Етериум по-децентрализиран ли е от Биткойн?

Наскоро Виталик Бутерин говори на конференцията ETHCC в Брюксел за децентрализацията на Етериум в сравнение с Биткойн и други блокчейн системи.

20.07.2024 15:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.