НАЧАЛО Други

Добър момент ли е за покупка на меме криптовалутата Shiba Inu?

12.03.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добър момент ли е за покупка на меме криптовалутата Shiba Inu?

Ако Shiba Inu (SHIB) запази доминиращата си позиция на пазара, може да се появи потенциална възможност за наблюдателните инвеститори.

Понастоящем SHIB се търгува на цена от $0.0000328, което отразява спад от 19% през последните 7 дни и около 0.5% за последните 24 часа.

Това представяне контрастира със значителния скок, наблюдаван през последния месец, когато цената на SHIB се увеличи почти три пъти.

За тези, които не са запознати, терминът “pumpamentals” (основи, движещи ръста) съчетава “pump” (ръст) и “fundamentals” (основи), за да опише сценарий, при който характеристиките на дадена криптовалута допринасят за скок на цената. В случая на Shiba Inu тази концепция стана актуална, тъй като меме монетите в рамките на екосистемата отбелязаха забележителен растеж.

Например цената на Dogecoin (DOGE) се увеличи повече от два пъти, а Floki (FLOKI) отбеляза седемкратно увеличение през последните месеци.

Въпреки неотдавнашния спад, анализът показва, че SHIB потенциално може да се възстанови. Какви фактори обаче биха могли да доведат до този спад?

Една от забележимите тенденции във веригата беше значителният спад на активните адреси. На 5 март активните адреси в мрежата на Shiba Inu надхвърлиха 55,000, което показва значителна ангажираност с токена. Последните данни от Santiment обаче показват спад до 11,800 активни адреса.

По-внимателното разглеждане на този показател заедно с ценовото действие разкрива корелация – повишената активност на потребителите съответства на покачването на цената на SHIB, докато намаляването на адресите съвпада с нейното понижение.

Следователно изглежда, че устойчивата мрежова активност е от решаващо значение за рязкото повишаване на цената на SHIB.

Въпреки настоящата ситуация крипто анализаторът Rekt Capital смята, че SHIB може да се върне към историческия си връх, като спомена тази възможност на 8 март. Според Rekt SHIB може да навлезе във фаза на повторно натрупване, което потенциално да доведе до значително увеличение от над 521%.

Ако това се реализира, текущата цена на SHIB от $0.0000328 може да представлява благоприятна възможност за покупка. Все пак е важно да се отбележи, че прогнозите по своята същност са несигурни и няма гаранция, че SHIB ще се върне към предишния си исторически връх от $0.000086.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ще бъдат ли обявени нови членове на съюза през 2024 година?

На предстоящата среща на върха през 2024 г., която ще се проведе през октомври в руския град Казан, алиансът БРИКС е готов да представи най-новите си членове.

20.04.2024 8:00 2 мин. четене

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Икономиката на Китай надмина очакванията за първото тримесечие на 2024 година

Според публикуваните във вторник правителствени данни китайската икономика е надхвърлила очакванията през първото тримесечие на годината, повлияна от политиките за стимулиране и увеличеното търсене.

19.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.