НАЧАЛО Алткойни

Добър момент ли е за покупка на Етериум?

18.12.2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добър момент ли е за покупка на Етериум?

Етериум (ETH) е доминираща сила в сферата на децентрализираните финанси (DeFi) и Web3 блокчейните, известна със своята стабилна инфраструктура.

Нейният роден актив, ETH, се нарежда на второ място по пазарна капитализация сред криптовалутите, оценявани на приблизително $2757 милиарда по последни налични данни.

Забележително е, че Етериум демонстрира 85% скок в цената си през последната година, като в момента се търгува на цена от $2,130 за токен. Този скок изглежда е бил доходоносен за притежателите на ETH, тъй като е довел до 70% марж на печалба, според прозренията, извлечени от данните на IntoTheBlock към 18 декември.

Заслужава да се отбележи съответствието между процента на печелившите инвеститори в Етериум и дългосрочните притежатели, лица, които са запазили позициите си в продължение на повече от година. Този анализ обхваща активните адреси в мрежата, като оценява както получените, така и изразходваните транзакции.

Все пак е уместно да се признае, че 25% от ETH портфейлите в момента са на загуба, докато едва 5% са придобили токена на текущите му пазарни цени.

Едновременно с това 21% от притежателите на Етериум са запазили позициите си за период от един до 12 месеца, а още 3% са закупили ETH наскоро, докато 76% притежават своите точени от повече от година.

По-големият брой печеливши притежатели на Етериум може потенциално да доведе до разпродажба, тъй като те може да се опитат да актуализират натрупаните си печалби. Следователно закупуването на ETH в този момент може да позиционира купувачите като търсената ликвидност за излизане от притежателите на Етериум, които понастоящем са на печалба.

Освен това само 46% от токените са концентрирани в адреси, притежаващи поне 0.1% от общото предлагане на ETH. Тази относително ниска концентрация сред китовете и институционалните инвеститори намалява риска от координирани мащабни разпродажби, допълвайки по-ранния анализ.

Общността на криптовалутите поддържа противоречиви гледни точки, обсъждайки дали продължаващата пазарна тенденция означава бичи рали в рамките на мечи пазар или вече пълноценен бичи пазар. Разбирането на настоящия пейзаж на криптовалутите е от ключово значение за вземането на информирани решения относно инвестициите в ETH.

Освен това траекторията на развитие на Етериум и разширяването на DeFi екосистема му може потенциално да стимулира повишено търсене на неговия роден токен. Очаква се нарастване на търсенето да доведе до повишаване на цените на ETH, докато намаляването на търсенето може да доведе до обратен ефект.

В крайна сметка решението да се инвестира в ETH остава личен избор, като инвеститорите се призовават да признаят присъщите рискове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Как крипто инвеститор превърна $50 в над $10,000 за 2 часа

Търговец на криптовалути успешно превърна скромната сума от $50 във впечатляващите приблизително $10,900 само за два часа, като се включи в спекулативна търговия с наскоро емитиран токен.

23.02.2024 9:30 2 мин. четене

Цената на Polygon може да се изстреля с почти 100% при едно условие

В неотдавнашен анализ на виден крипто експерт, известен като Али Мартинез, бяха направени наблюдения по отношение на MATIC, основния токен, свързан с мрежата Polygon.

23.02.2024 7:30 2 мин. четене

Меме криптовалута скочи със 7,500% за няколко месеца – цената може да продължи нагоре

Известен анализатор и търговец на криптовалути с псевдоним Bluntz сподели оптимистични възгледи за меме криптовалута в рамките на екосистемата Solana (SOL).

23.02.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.