Home

Добра новина за Етериум – огромен ръст на стейкинга в мрежата

02.07.2024 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добра новина за Етериум – огромен ръст на стейкинга в мрежата

Последните данни за веригата показват забележителен ръст при стейкингът на Етериум през последния месец, което е добра новина за мрежата.

Според данните на CryptoQuant от 20 май насам към мрежата за стейкинг на Етериум са се присъединили 59,894 нови участници. Този скок съвпадна с повишаването на шансовете за одобрение на спот Етериум ETF от анализаторите на Bloomberg Джеймс Сейфaрт и Ерик Балчунас до 75%.

Освен това притокът на нови стейкъри вероятно ще намали предлагането на Етериум в обращение, тъй като тези нови валидатори трябва да заключат значително количество ETH. Данните на Dune Analytics показват, че в момента са стейкнати над 33 милиона ETH, което представлява почти 28% от общото предлагане на криптовалутата.

Намаляването на предлагането на Етериум в обращение е бичи сигнал, тъй като помага за смекчаване на потенциалния натиск за продажба на токена. Този ефект се засилва, тъй като търсенето на Етериум се увеличава, а цената на ETH реагира на принципите на търсенето и предлагането.

Разпределението на ETH също подкрепя бичата перспектива. Пазарните данни на IntoTheBlock показват, че около 78% от предлагането на Етериум, включително стейкнатите ETH, се държат от дългосрочни притежатели – тези, които държат токена повече от година.

Тази концентрация на предлагането сред дългосрочните притежатели предполага, че е малко вероятно тези лица да продадат скоро своите притежания. Това е особено важно с оглед на очакваното увеличение на институционалното търсене на ETH, след като спот Етериум ETF започнат да се търгуват. Очаква се тези ETF-и да започнат да се търгуват скоро, потенциално след 8 юли, както предполага Балчунас, въпреки че по-ранните прогнози за стартиране на 2 юли бяха коригирани поради забавяния от страна на SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Ето защо цената на XRP скочи през изминалата седмица

XRP отбеляза значителен скок, като тази седмица поскъпна с над 38% и достигна $0.61, изпреварвайки по-скромния ръст от 12% на Биткойн.

18.07.2024 16:00 2мин. четене

SEC одобри два спот Етериум ETF-a за листване на NYSE

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ одобри два нови спот Етериум ETF-а : Grayscale ETH Mini Trust и ProShares ETH ETF.

18.07.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.