НАЧАЛО Алткойни

Добра инвестиция ли е Етериум в дългосрочен план?

29.01.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добра инвестиция ли е Етериум в дългосрочен план?

Етериум (ETH) наскоро отбеляза спад до нивото на подкрепа от $2,200, повлиян от по-широкия спад на пазара, воден от натиска на продажбите на Биткойн (BTC).

На фона на това метриката на нетната нереализирана печалба/загуба (NUPL) разкри забележителни прозрения.

NUPL, изчислена като разлика между относителната нереализирана печалба и относителната нереализирана загуба, непрекъснато нараства от октомври 2023 г. насам.

На 11 януари NUPL достигна 0.385 – ниво, което не е наблюдавано от май 2022 г. според данните на Glassnode. Тази метрика осигурява историческа перспектива за пазарния цикъл, като предлага положителна перспектива в макроцикъла.

Разглеждайки краткосрочните настроения чрез данните за претеглените настроения от Santiment, ангажираността на социалните медии изглеждаше неутрална, със стойност, близка до нулата, което показва липса на силни пристрастия към бичи или мечи настроения.

Откритият интерес (OI) отбеляза значителен спад на 22 и 23 януари, което съвпадна с понижението на цената на Етериум. OI все още не се е възстановил, което предполага, че участниците във фючърсите са предпочели да останат настрана, докато ETH се приближаваше към зоната на подкрепа от $2,200.

След одобрението на Биткойн ETF, ETH демонстрира низходящ тренд на графиките с по-ниски времеви рамки от 11 януари насам.

Едновременно с това оцененият коефициент на ливъридж се увеличи от 12 януари до 22 януари, но рязко спадна от 22 до 24 януари, тъй като цените претърпяха внезапен спад.

Тази динамика показва предпазлив подход от страна на някои спекуланти, видно от спадащия отворен интерес, наред с група, търсеща увеличен ливъридж в очакване на възходящ пробив.

Анализирайки очакваните нива на ликвидация, границата от $2,300 се очерта като ключова. Делтата на кумулативните нива на ликвидността, подчертаваща баланса между шорт и лонг ликвидациите, беше отрицателна, което показваше преобладаване на шорт ликвидациите.

Това предполага по-голяма вероятност за отскок на цената с цел ликвидиране на шорт продавачите, отколкото за мечешко продължение.

В перспектива, нивото от $2,310 съдържа значителни прогнозни ликвидации, а по-малките нива на ликвидация са групирани около границата от $2,310.

Това предполага вероятен отскок до диапазона $2,310-$2,350, оставяйки отворен въпроса дали Етериум ще се сблъска с отхвърляне или ще претърпи бичо възстановяване през следващите дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC отлага решението си за Етериум ETF на BlackRock

Според последните актуализации Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е решила да забави отговорът на искането на BlackRock за спот Етериум ETF.

05.03.2024 13:00 1 мин. четене

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

05.03.2024 7:00 2 мин. четене

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.