НАЧАЛО Други

Добив на криптовалути в изоставени сгради в Алпите

май 30, 2018 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добив на криптовалути в изоставени сгради в Алпите

Компания вярва, че е намерила начин да се намали въздействието върху околната среда, причинено от копаенето на криптовалути, като открива специализирани съоръжения в швейцарските Алпи.

Според Swiss Alps Energy AG (ССЕ), голямото количество енергия, което е необходимо за добивната дейност е един от най-големите проблеми, пред които е изправена днес блокчейн общността. Междувременно хиляди неизползвани сгради в региона се разпадат, което създава перфектната възможност за решаване на два проблема наведнъж.

Предложението им предвижда мощността за копаене и блокчейн инфраструктурата да бъдат инсталирани в празни помещения в швейцарските Алпи под формата на „сложна модулна кубична система“. Компанията твърди, че тези предварително произведени структури са гъвкави, автоматизирани и изискват малко поддръжка и централно управленческа платформа, осигуряваща максималния потенциал за добив на всеки куб.

Кубчетата на The Swiss Alps Mining (SAM) ще бъдат разположени на места с голяма надморска височина, с интуитивна система, наречена Organic Rankine Cycle (ORC), която възстановява енергията, като използва топлината, която се губи по време на добивния процес. SAE твърдят, че няма да се изискват допълнителни климатични системи във всяко съоръжение – и изчислява, че количеството консумирана енергия може драстично да бъде по-малко от това, което понастоящем е възможно при подобни инсталации.

Швейцария се превръща в център на блокчейн

SAE казват, че има много причини, поради които Швейцария се е превърнала в атрактивна дестинация за добив. Не само, че страната е в безопасност, а пазарът й се разраства, за да приеме потенциала на блокчейн и криптовалутите, но се гордее и с „доброто и евтино снабдяване с енергия от възобновяеми източници“. Компанията казва, че дългосрочните споразумения за покупка на едро ( със собствени водноелектрически централи), биха могли да доведат до „изключително печеливша“ операция за копаене на крипто, особено като се има предвид, че един от най-големите разходи би бил значително намален.

Компанията планира да отдаде под наем цели SAM кубове или част от техния капацитет на физически лица и фирми – с възможност за покупка. Тези, които купуват SAM куб, биха могли да го управляват дистанционно в швейцарските Алпи или да я използват навсякъде другаде.

Според SAE тази система предлага голям потенциал за възвръщаемост на инвестициите. Като пример, той твърди, че някой, който инвестира 65 000 долара, би могъл да види обща доходност от повече от 235 000 долара в рамките на три години.

При отделна услуга клиентите му ще получат и възможността да се присъединят към SAM Smart Mining – известен също като SamaiX. Системата за изкуствен интелект (AI) редовно ще извършва изчисления, за да установи кои токени могат да осигурят най-голяма рентабилност при добива, като потребителите получават препоръки, така че да могат да приспособят съответните си стратегии.

Запазване на швейцарската култура

ССЕ вярват, че решението им може да помогне за запазването на швейцарското културно наследство – създавайки стимул за запазване на старите сгради и структури от разпад. Въпреки че зашеметяващата природа на страната се смята за жизненоважна за туризма, много от хамбарите, които някога са били използвани за селско стопанство, вече не служат на цел – превръщат се в бреме за хората, които ги притежават. Надяваме се да се възстановят тези активи и да им бъде даден нов живот, който да даде тласък на местните икономики и да доведе до „цифрова трансформация“.

От февруари 2018 г. в експлоатация функционира първият куб SAM и се отдават под наем първоначалните сгради, в които ще се помещават. Компанията се надява да започне да наема нови сгради и да започне да купува кубчета за първи път през следващите месеци, проправяйки пътя за продажбата на кубчета в края на тази година.

Частната продажба започна през май, като отвореното му ICO започна през юни, като целта е да бъдат набрани 96 млн. Долара на четири етапа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене