НАЧАЛО Блокчейн

Днес бе пусната последната актуализация на Етериум преди The Merge

септември 6, 2022 16:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Днес бе пусната последната актуализация на Етериум преди The Merge

Дългоочакваният ъпгрейд Bellatrix на Етериум официално приключи във вторник и системата ще премине от PoW към PoS.

Преходът към Bellatrix в цялата мрежа ще предначертае хода за останалите актуализации.

Очаква се Сливането (The Merge) да влезе в действие между 10 и 20 септември. Етериум ще премине към новия метод за валидиране на транзакции, с което ще постави началото на нова ера в крипто сферата.

Какво представлява Bellatrix?

Ъпгрейдът Bellatrix е от съществено значение за успешното провеждане на т.нар. „The Merge“. То е последното надграждане преди Paris – събитието, което ще се осъществи след Сливането и ще консолидира PoS веригата със съществуващия слой за изпълнение (текущата PoW система).

Надграждането Paris ще отбележи края на копаенето в блокчейна на Етериум и прехода от система за доказателство за работа към доказателство на залог.

Този преход е монументално събитие в историята на Етериум, а може би дори и в цялата индустрия като цяло.

Въпреки че Сливането ще се случи скоро (ако не настъпят непредвидени обстоятелства), то е резултат от многогодишни проучвания, разработки и тестове. То също така се случва след множество ъпгрейди, които подготвят мрежата на Етериум за него и именно тук се намесва и Bellatrix.

Когато бъде достигната необходимата терминална обща трудност (TTD), това ще отбележи края на добива в Етериум и ще започне процесът на „сливане“.

За да обобщим: Сливането на Етериум е разделено на две стъпки. Първият е ъпгрейдът на Bellatrix, който беше успешно внедрен при епоха 144896 на Beacon Chain.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум достига рекордни стойности срещу Биткойн за 2022 г.


Следващото надграждане Paris ще мигрира слоят на изпълнение от PoS към PoW.  Paris ще се задейства при TTD от 58750000000000000000000.

Очаква се това да се случи между 13 и 15 септември – като има вероятност и да се състои по-скоро.

След като изпълнителният слой достигне този TTD или го надхвърли, последващият блок ще бъде произведен от валидатор на Beacon Chain.

Самата актуализация ще се счита за завършена веднага след като Beacon Chain финализира този конкретен блок. Това най-вероятно ще се случи приблизително 13 минути (или 2 епохи), след като е произведен първият блок след TTD.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aptos (APT) има повече потенциал от Solana (SOL) – Coin Bureau

Блокчейн протоколът от първи слой Aptos (APT) набира инерция, превръщайки се в един от най-добре представящите се алткойни на криптопазара.

февруари 7, 2023 16:37 2 мин. четене

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене