НАЧАЛО Биткойн

Дългосрочните притежатели държат 80% от всичкия Биткойн, според данни на Glassnode

юли 26, 2022 10:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дългосрочните притежатели държат 80% от всичкия Биткойн, според данни на Glassnode

Много показатели могат да се използват за определяне на върховете и дъната на циклите, но HODL вълните рядко се споменават.

Метриката представлява съвкупност от всички активни възрастови групи на предлагането. На графиката по-долу всяка оцветена лента показва процента от всички циркулиращи Биткойни, които са били последно преместени в рамките на определен период от време, претеглени от реализираната им цена.

Данните от Glassnode показват, че 80% от циркулиращото предлагане на Биткойн се намира в ръцете на дългосрочни притежатели (LTH). Определени като потребители, които са притежавали Биткойн в продължение на поне шест месеца, LTH обикновено са тези, които формират силна подкрепа за дъната на пазарния цикъл на Биткойн.

LTH се считат за „умни пари“ на пазарите на Биткойн и обикновено се наблюдава натрупване на Биткойн по време на потиснати пазари. След като настъпи бичи пазар, LTH са тези, които разпределят натрупаните Биткойни и прибират по-голямата част от печалбите.

Блокчейн данните категорично подкрепят тази теория. Графиката по-горе ясно показва, че всеки път, когато Биткойн достига нов исторически връх (ATH), LTH продават своите притежания. По време на всяко дъно на цикъла LTH са дългосрочните притежатели от последна инстанция, като осигуряват на Биткойн силна подкрепа.

Анализът на Glassnode на предлагането на дългосрочни и краткосрочни държатели на печалба и загуба допълнително подкрепя това твърдение.

Графиката по-долу показва, че 80% от предлагането на Биткойн се намира в ръцете на LTH, които са отбелязани със синьо. Останалите 20% от предлагането се държат от краткосрочни държатели (STH) и са отбелязани в червено. Припокриването на синята и червената зона на графиката с движението на цената на Биткойн показва, че LTH почти не са капитулирали през този пазарен цикъл – техните притежания са намалели от 82% на 80% от предлагането.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Tesla е направила $64 милиона печалба от продажбата на Биткойн (BTC)

Макар че текущият мечи пазар изглежда страшно подобен на всички предишни дъна на пазарните цикли, все още е твърде рано да се каже дали индустрията е на път да се насочи по възходяща траектория. Въпреки това, ако Биткойн е достигнал дъното на този цикъл, бихме могли да очакваме възстановяване през следващите седмици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене