НАЧАЛО Блокчейн

Дългоочакваното сливане на Етериум може да се случи през август

май 20, 2022 20:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дългоочакваното сливане на Етериум може да се случи през август

Дългоочакваната миграция на Етериум към консенсусен механизъм за доказателство на залог (PoS), която многократно беше отлагана, изглежда ще се случи някъде през август.

Престън Ван Лун, основен разработчик на Етериум мрежата, каза на присъстващите на конференцията Permisionless, че преходът, известен като „the Merge“ или „сливането“, ще се случи през август, ако всичко се развие по план.

Ван Лун каза на 5000-те присъстващи, че екипът иска да направи прехода, преди така наречената „трудностна бомба“ да разгради мрежата, както е планирано.

Доколкото знаем, ако всичко върви по план, [очакваме да е] Август. Ако не трябва да местим [трудностната бомба], нека го направим възможно най-скоро.

Изследователят на Етериум, Джъстин Дрейк, заяви, че гарантирането за бързото протичане на сливането е основен приоритет, споделяйки своето „силно желание това да се случи през август“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
: Какво да очакваме от дискусията „CBDC:Авангарда на финансите“?

„Трудностната бомба“ се отнася до програмата, кодирана в блокчейна на Етериум, която умишлено забавя мрежата. Той е проектиран да насърчи прехода към PoS, като затруднява миньорите да останат на веригата за доказателство за работа (PoW) след сливането.

На 11 април разработчикът на Етериум Тим Бейко обяви, че сливането отново е отложено. Бейко каза, че прехода няма да бъде проведен през юни, както се очакваше. Според него, разработчиците трябва да действат бързо, за да избегнат трудностната бомба, в противен случай ще трябва да въведат още една актуализация, за да я забавят.

Ако сливането бъде успешно реализирано през август, последното постижение от пътната карта на Етериум, актуализацията на шарднатите вериги се предвижда да започне в началото на 2023 г. Дотогава обаче мрежата ще продължи да използва мрежи от втори слой като Polygon и Optimism за справяне с мащабируемост и големи обеми на транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи „скрита адресна система“ за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене

Cardano: Защо 60% от нодовете в мрежата се изключиха?

Блокчейнът Cardano претърпя аномалия в неделя през нощта (02:00 ч. българско време, между блок 8300569 и 8300570), която накара близо 60% от всички активни нодове да останат офлайн за кратък период от време.

януари 23, 2023 14:11 2 мин. четене