Home

Джером Пауъл се застъпва за законодателство за стабилните монети до края на годината

11.07.2024 7:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джером Пауъл се застъпва за законодателство за стабилните монети до края на годината

По време на изслушване пред Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите председателят на Федералния резерв Джером Пауъл изрази силна подкрепа за приемането на законодателство за стабилните монети преди края на 2024 г.

Пауъл подчерта ангажимента на Федералния резерв да работи с Конгреса за създаването на подходяща регулаторна рамка за стабилните монети, като подчерта значението им за стабилността и сигурността на транзакциите в САЩ.

През април сенаторите Синтия Лумис и Кирстен Джилибранд представиха “Lummis-Gillibrand Payment Stablecoin Act” – двупартиен законопроект, насочен към регулиране на платежните стабилни монети. Законопроектът се фокусира върху защитата на потребителите и насърчаването на иновациите, като същевременно запазва господстващото положение на американския долар.

В него “платежните стабилни монети” се определят като крипто активи, предназначени за използване като средство за размяна, които могат да се обменят за фиксирана сума в щатски долари или поддържат стабилна стойност, еквивалентна на долара, с изключение на тези, които са обвързани с активи, различни от американския долар.

Предложеното законодателство предизвика смесени реакции. Докато някои го хвалят, че внася ред в индустрията, други, като групата за защита на криптовалутите Coin Center, го критикуват за потенциално задушаване на иновациите. Главният изпълнителен директор на Coin Center Джери Брито подкрепя регулацията, но е загрижен за въздействието на законопроекта върху иновациите и свободата на словото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

18.07.2024 23:00 1мин. четене

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Ето защо цената на XRP скочи през изминалата седмица

XRP отбеляза значителен скок, като тази седмица поскъпна с над 38% и достигна $0.61, изпреварвайки по-скромния ръст от 12% на Биткойн.

18.07.2024 16:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.